Igen, még mindig vizsgaidőszak, tehát az időm kevés. De enni attól még kell. A hűtőben megkezdett bacon, kifőzött tészta, pár napos gomba, meg minden féle sajt.... Akkor tüntessük el a maradékot!
Tehát akkor a hozzávalók:
- 500g gomba (ki mit szeret, és kinek mi van otthon)
- bacon (nálam fél csomag volt maradékként)
- főtt tészta (kb. 150-200g lehetett. Természetesen durumtészta :) és Barilla Fusilli :) )
- 1 hagyma
- 3 ek. vaj
- 3 ek. liszt
- 3-4 dl csirkealaplé (igen gyorsítanom kell, tehát kocka. Ez van)
- petrezselyem
- sajt (parmezán, trappista, mozzarella, krémsajt.... stb.)
Elkészítés:
- A gombát megpucolom, felszeletelem, és olivaolajon megpirítom. 3/4-et úton hozzáadom a szintén szeletelt vöröshagymát.
- Mikor mind a kettő kellően pirult, hagyma esetében dinsztelt, beledobom a vajat. Mikor elolvadt, hozzászóróm a lisztet. Alaposan összeforgatom.
- Felöntöm az alaplével. Folytonos kevergetés mellett besűrítem (1-2 perc)
- Beleöntöm a tésztát. Összeforgatom, majd mehet bele sajt. Típus, mennyiség, ízlés szerint. És a petrezselymet se hagyjuk ki.
- Végül egy hőálló tálba borítom, és még reszelek a tetejére sajtot.
- Előmelegített sütőben 180 C°-on 25 perc alatt megsütöm.
Egészség :)