Mert otthon is lehet olyan gombakrémet készíteni, ha nem jobbat, mint a legjobb gyorsbüfékben :) Nem túl időigényes, és túl sok macera sincs vele. :)
Hozzávalók:
- 2 db hagyma (vöröset szoktam használni)
- 50 dkg gomba
- 1/2 l tej
- 4-5 ek. liszt
- 2 egész tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 2 tk. pirospaprika
- petrezselyem,só, bors (ízlés szerint)
- Kevés zsiradék
- vaj
- sajt
Elkészítés:
- A felaprított hagymát zsiradékon megpirítjuk, a pirospaprika hozzáadás után az apróra vágott gombával puhára dinszteljük.
- A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd a megsütött gombára ráöntve sűrűre főzzük.
- Lehűtjük, majd hozzá adjuk a maradék hozzávalót. (természetesen a vaj, és a sajt kivételével)
- A kenyérszeleteket megkenjük vajjal, erre jön rá a gombakrém, végül megszórjuk a sajttal, és megsütjük.
Nem vagyok túl nagy étkű, így ebből bőven megy a fagyasztóba is, több részletben. :)