Life Advice

Túrós batyu, házi túróból

2015.03.30. 07:30 | N.di | Szólj hozzá!
Túrós batyu, házi túróból Tovább

Szeretem a különböző péksüteményeket. Azonban a boltban már semmi nem olyan, mint régen… „Milyen kár, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi!”

Ezért jobb szeretem saját magam elkészíteni. És ha a túró is házi… a vége maga a csoda! Jó reggelt! Jó reggelit! :)

 

dsc_0767.jpg

 

Hozzávalók:

 

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 kk só
  • 5 dkg cukor
  • 7.5 dkg margarin (olvasztva)

 

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró (én itt a sajátból csináltam, recept itt.)
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál búzadara
  • + 1 db tojás a kenéshez

 

Elkészítés:

  • Az élesztőt kevés cukrozott langyos tejben felfuttatjuk.
  • A liszthez keverjük a sót, a maradék cukrot, a megkelt élesztőt, az olvasztott margarint, és a maradék tejet, majd könnyű tésztát dagasztunk. Letakarva hagyjuk kelni fél óráig szobahőmérsékleten.
  • A túrót összekeverjük a kétféle cukorral, a darával és a tojással.
  • A megkelt tésztát kinyújtjuk, majd 16 nagyjából egyenlő résszé osztjuk fel.
  • Mindegyikre 1-1 jó evőkanálnyi tölteléket teszünk, a sarkokat megkenjük tojással, (használhatjuk azt, amivel a tetejét is majd  megkenjük) és a szemben lévő csücsköket egymásra hajtva batyut formázunk. Jól összenyomjuk a tojásos csücsköket és így sütéskor nem nyílik szét.
  • Tepsire rendezzük a batyukat. 
  • Alaposan kenjük meg őket tojással. (fent is és az oldalakat is)
  • Kapcsoljuk be a sütőt 165 fokra és amíg bemelegszik pihennek a batyuk.
  • Ahogy eléri a megfelelő hőmérsékletet, mehet be kb. fél órára.

 

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr747316204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása