Szeretem a pitéket, mert könnyű őket elkészíteni. Tehát amikor egy nehéz nap után hazaesel, és vágysz valami üdítő finomságra, jól jön, ha van kéznél egy ilyen recept. A málna enyhe savanyúsága és a tészta és tejföl csodás édessége, majd ezek találkozása. Mennyei csemege.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg vaj
- 5 ek. cukor
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 ek. búzadara
A pite belsejébe:
- 1 tojás
- 1 doboz tejföl (330g)
- 3 ek. cukor
- 2 ek. liszt
A tetejére:
- kb 125 g málna (egy kis tálca)
- 2 marék aprított mandula
Elkészítés:
- Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük a csipet sóval együtt.
- Majd belekeverjük a lisztet.
- Egy piteformába borítjuk, és kézzel belenyomkodjuk. Rászórjuk s búzadarát.
- A tejfölt, a tojást, a cukrot alaposan összekeverjük, majd eloszlatjuk benne a lisztet.
- Ráöntjük a tésztára, majd rászórjuk a málnát, és végül a mandulaforgácsot. Csak lazán. Ahogy esik....
- Betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 15 perce, vagy amíg a tejfölös keverék be nem sűrűsödik és a tészta el nem kezd barnulni.
- Ekkor feltekerjük 190 fokra és még kb. 10 percig sütjük.
És végül jöhet az élvezkedés.
A receptért nagy köszönet Julcsinak :)