Life Advice

Mézes semifreddo

2015.06.22. 07:00 | N.di | Szólj hozzá!
Mézes semifreddo Tovább

Bár továbbra sem mondanak túl jó időt, de bízzunk benne, hogy még vissza fog térni a nyár. És erre az eshetőségre jól jön egy kellemes, hűvös desszert. A tévében csíptem el Nigella műsorát, és ezt az olasz desszertet csinálta. Egyszerre lecsaptam rá, gyors megkerestem neten a receptet, és a hétvégén el is készítettem, bár nem volt az a kifejezett jó idő. De akkor is jól esett. :) 

 

2013-09-22_13_16.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 4 db tojássárgája
  • 100 g méz
  • 3 dl habtejszín
  • 3 ek fenyőmag ami kb. egy zacskó, mivel sok nincs benne

 

Elkészítés:

  • Egy pástétom vagy őzgerincformát béleljünk ki jól folpack-kal.
  • A mézet, az egész tojást és a sárgákat keverjük össze egy fémtálban. 
  • Egy kisebb szájú lábosban forraljunk vizet. Tegyük fölé a tálat, és folyamatosan kevergessük kézi habverővel a mézes tojást. Figyeljünk rá, hogy a tál alja ne érjen bele a vízbe. Folyamatosan kevergessük, amíg szép világos és sűrű krémet nem kapunk.
  • Közben (vagy utána, kinek milyen robotgépe van) a tejszínt verjük kemény habbá robotgéppel.
  • Öntsük hozzá a mézes-tojásos krémet, keverjük össze, majd öntsük a formába.
  • A tetejére is tegyünk szorosan folpackot, majd rakjuk mélyhűtőbe pár órára, de a legjobb, ha egy éjszakán át ott van.
  • Ha megfagyott, óvatosan szedjük le róla a felső fóliát, borítsuk ki egy tálra, majd az alsó fóliát is húzzuk le róla.
  • Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot, de vigyázzunk, meg ne égjen.
  • Szeleteljük fel a Semifreddót, locsoljunk rá még egy kis mézet, szórjuk meg fenyőmaggal.

 

Jó étvágyat hozzá! :)

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr507563000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása