Life Advice

Paradicsomleves mozzarellával

2015.08.05. 07:00 | N.di | Szólj hozzá!
Paradicsomleves mozzarellával Tovább

Nem túlzottan vagyok nyár párti, a tavasz az én igazi évszakom. Azonban, ha már nyár, akkor használjuk ki a lehetőségeket. Minden évben magról nevelgetem a kis paradicsom palántáimat, amik aztán, ha az idő kegyes hozzájuk és persze hozzám, akkor szép nagyra megnőnek, és gyönyörű terméssel kápráztatnak el. Szerencsére az idei nyár kedvez a "paradicsomültetvényemnek". Az az illat, amit áraszt a sok piros és sárga szépség.... hm.... na és az ízük.... 

Múlt héten sikerült annyi termést szüretelnem, amiből maradt 1 kilónyi a folyamatos nassolás ellenére is. Már mentettem is el a konyha mélyére, hogy egy igazi, olaszos levest gyártsak belőlük. Az íze úgy gondolom felülmúlhatatlan. Ezt a paradicsomlevest nyár közepén nem elkészíteni vétek :)

 

20150731_122524.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 kg friss paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet kenyér
  • olívaolaj
  • 1.5 l alaplé
  • 1 csokor bazsalikom
  • cukor (én 3-4 evőkanállal tettem bele, elég édes szájú vagyok, és szerintem ezzel az enyhén savanykás-édes ízzel a tökéletes :) )
  • bors
  • mozzarella golyók

 

Elkészítés:

  • A paradicsomokat öntsük le forró vízzel, picit hagyjuk bent állni, majd szűrjük le, és így könnyen lejön róla a héja. A forró víz előtt be is lehet picit vágni, és úgy még könnyebb eltávolítani a külső réteget. Igen, az eleje picit macerásan indul, de az eredményért megéri.

 

20150729_191205.jpg

 

  • Az olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd tegyük rá a paradicsomot.
  • Amikor a paradicsom pépesedik, adjuk hozzá az alaplevet, tegyük bele a darabokra tépkedett kenyeret és a szintén darabokra tépkedett bazsalikom háromnegyedét. Sózzuk, picit borsozzuk, és mehet bele a cukor is. Eredetileg az egy teáskanál, mint említettem nálam minimum 3. :) Hagyjuk rotyogni kb 15-20 percet.
  • Kóstoljuk meg, és szükség esetén tegyünk bele még cukrot és sót.
  • Ha már a kenyér kellőképpen széjjelfőtt, tépkedjük hozzá a maradék bazsalikomot, és alaposan turmixoljuk össze. Ha túl sűrű lesz, akkor vízzel még hígítsuk fel.
  • Aki akarja átszűrheti az apró magok miatt, de szerintem abszolút nem zavaró ha benne van. A paradicsomot is úgy esszük :)

 

Még melegen mozzarella golyókkal tálaljuk.

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr137678272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása