Life Advice

Paradicsompüré

2015.08.31. 07:00 | N.di | Szólj hozzá!
Paradicsompüré Tovább

Idén valóságos paradicsomültetvénnyel rendelkezem. Mini kertem van, de sikerült baromi jó és sok termést hozó palántákat nevelgetnem. Olyannyira, hogy bár rajongok a paradicsomért, már nem bírok annyit enni, hogy elfogyjon, mert ahogy kezelhető mértékre lefogy, jön a következő adag :) Persze ez nem panasz :) ilyenkor kell befőzni.

 

dsc_0406.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 db sárgarépa
  • só, bors, (esetleg cukor, nálam mindenképp)
  • 1 maréknyi friss bazsalikom

(Nyilván, ha növekszik a paradicsom mennyisége, arányosan növeljük a többit is :) )

 

Elkészítés:

  • A paradicsomok tetején kereszt alakú vágást ejtünk, majd 30 másodpercre forró vízbe tesszük őket, majd eltávolítjuk a héjukat.
  • A felaprított hagymát és fokhagymát forró olajban puhára pároljuk.
  • Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a karikára vágott répát, lassú tűzön 45 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Átszűrhetjük, de én nem tettem. Így is tökéletes. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk ízlés szerint.
  • Hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomot, sterilizált üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
  • Száraz dunsztban (A megtöltött és légmentesen lezárt, forró üvegeket pléddel, takaróval, minden féle meleg dologgal bélelt ládába szorosan egymás mellé rakjuk.) hagyjuk állni 2-3 napot, majd mehet a kamra polcára.

 

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr457743518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása