Ismét véget ért egy év. Ismét jönnek az új évi hagyományok. A fogadalmak, az idén majd mindent másképp csinálok mondatok és az újévi lencsefőzelék, mert attól ugyebár majd lesz pénz dögivel :). Ami nem igaz, de a főzelék viszont finom, és érdekes módon, év közben nem szoktam készíteni, pedig mindegyikünk szereti nagyon...
Szóval lencsére fel, gazdagodjunk meg... vagy csak együnk egy jót a szokásos új évi fogyókúra előtt :)
Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 2 pár debreceni
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 ek disznózsír
- 1 ek pirospaprika
- 2 db babérlevél
- só
- 1 ek ecet
- (én egy vagy kettő füstölt ízű kockát is szoktam bele tenni)
Tálaláshoz tejföl.
Elkészítés:
- Előző este már beáztatjuk a lencsét.
- 1 ek. olajon lepirítjuk a felaprított hagymát és a felkarikázott debrecenit.
- Hozzákeverjük a lencsét, majd felöntjük a lencse áztatóvízével úgy, hogy ellepje. (Én még kb 1 centit rá szoktam hagyni.)
- Beledobjuk a babérlevelet, a kockát, sózzuk, és puhára főzzük a lencsét.
- A lisztből, a maradék 1 ek. zsírból és a pirospaprikából rántást készítünk, a lencséhez keverjük, összemelegítjük.
- 1 ek. ecetet hozzákeverünk, ha kell, még sózzuk.
Tejföllel tálaljuk.
Jó meggazdagodást, és Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!!! :)