Life Advice

Császármorzsa

2016.11.08. 08:40 | N.di | Szólj hozzá!
Császármorzsa Tovább

Kedvesem egyik legnagyobb kedvence. Egy örök klasszikus. Rengeteg elkészítési mód található az interneten, én most azt írom le, ahogy mi szeretjük. És igen, jól látjátok, nem teszek bele citromot.

Kár szaporítani a szót!

Szerintem az egyik legzseniálisabb édes tészta féleség! Bármikor! Bármennyit!

 

csaszarmorzsa.jpg

 

Hozzávalók:

  • 200 g búzadara
  • 14 g liszt
  • 500 ml tej
  • 1 rúd vanília
  • 6 db tojás (különválasztva)
  • 200 g kristálycukor
  • 80 g vaj (a sütéshez)

 

Elkészítés:

  • A lisztet elvegyítjük a búzadarával, ráöntjük a tejet, és alaposan összekeverjük. Majd hagyjuk állni 1 órát.
  • Az idő elteltével a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vanília rúd kikapart belsejével, és hozzáadjuk a tejes búzadarához.
  • A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a masszába.
  • A vajat felolvasztjuk egy nagy méretű serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg darabjaira nem esik. Utána hagyjuk mindig picit pirulni 2 kevergetés között. 
  • Ha kész, tálalhatjuk is valamilyen finom házi lekvárral. 

 

Mennyei csemege!!!

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

http://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr6411944495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Jutiput 2016.11.10. 18:08:24

A búzadara mióta tészta féleség?

N.di 2016.11.13. 22:41:43

@Jutiput: A búzadara nem az. Az búzadara. Mint ahogy a liszt sem tészta. Az liszt. A császármorzsát, ami igen, búzadarából készül, kevés liszt hozzáadásával, (Nálunk, más pedig más recept alapján készíti, ami sokkal több lisztet tartalmaz.) mi, Kedvesemmel, az édes tésztaféleségek közé soroljuk. Nálunk annak számít. :) Ilyen egyszerű :) Szép estét :)

Lujzi Lujzi 2016.11.15. 12:38:16

Sziasztok!
A páromtól kaptam meg ezt a receptet, mert tudja, hogy szeretem a császármorzsát, ő pedig soha nem evett még.
Ráadásul eddig nem használtam még darát a tésztához, kíváncsivá tett, mi fog ebből kisülni.
Tegnap este megcsináltam, bár majd leszakadt a karom a kavargatás közben. Nincs olyan hatalmas serpenyőm, amiben ez elfért volna, pedig azt hittem, hogy az enyém nagy. :)
Végül kénytelen voltam három részletben kisütni a serpenyőben és nagyon finom lett, sárgabarack lekvárt csorgattam a tetejére.
Lehet, hogy legközelebb megpróbálom megsütni sütőben, ti próbáltátok már úgy?