Life Advice

Garnélás-cukkinis spagetti

2017.09.22. 10:03 | N.di | Szólj hozzá!
Garnélás-cukkinis spagetti Tovább

Az augusztus, szeptember nekem a verseny szezon futásban. Ilyenkor rengeteg szénhidrátot próbálok bevinni, húst viszont minimálisat fogyasztok.

Tésztának a futásra kifejtett jótékony hatásán kívül hatalmas előnye, hogy irgalmatlan gyorsan elkészül, rengeteg féleképpen variálható, és eszméletlen finom tud lenni. :)

fullsizerender_4.jpg

 

Hozzávalók:

  • 200 g spagetti
  • 1 cukkíni
  • 100 g garnélarák
  • 1 dl paradicsomszósz (nekem van házi, én azt használom, de mindenki tudja saját ízlésére alakítani a boltit is. Feltétlenül jót tesz neki a bazsalikom  )
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szem friss paradicsom
  • só, bors, oregánó, borsikafű 
  • kevés olívaolaj
  • fél citrom leve
  • 2 ek. parmezán 

 

Elkészítés:

  • A tésztát sós, kicsit olajos, lobogó vízben feltesszük főlni. Nekem ennek a fajta tésztának 10 perc kellett, hogy még roppanós maradjon. (Barilla gluténmentes)
  • Amíg a tészta fől, a megmosott, letörölgetett cukkinit vagy vékony csíkokra vágjuk, vagy ha van erre alkalmas eszközünk, akkor spagettit készítünk belőle. A lilahagymát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk.
  • Kevés olívaolajon pár perc alatt "rózsaszínre" pirítjuk a garnélát, közben sózzuk, picit borsozzuk, és megszórjuk kevés borsikafűvel (halakhoz és tengeri micsodákhoz a kedvenc fűszerem). Ha kész, egy tálba félretesszük.
  • Az előzőleg használt edényben (serpenyőben, ki mit használ) teszünk még egy kevés olívaolajat. Elkezdjük bent pirítani a lilahagyma felét, a csíkozott cukkinit és az aprított fokhagymát. Közben sózzuk, borsozzuk, és kevés oregánóval meghintjük.
  • Közben a kész spagetti tésztát leszűrjük, és azon melegében a "cukkini tésztához" adjuk. Alaposan összeforgatjuk, hozzáöntjük a paradicsompürét, és a félretett garnélát, elkeverjük, hogy mindent alaposan befedjen a szósz. Így hagyjuk 1-2 percig rotyogni.
  • Addig felkockázzuk a paradicsomot, és lereszeljük a parmezánt. 
  • A tésztához hozzáadjuk a paradicsomokat, és a lilahagyma másik felét, valamint meglocsoljuk fél citrom levével. Ismét alaposan elkeverjük. Még egy percet hagyjuk rotyogni.
  • Ha kész, friss parmezánnal megszórjuk, és már fogyaszthatjuk is.

 

Jó étvágyat! :)

 

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

http://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr3512885466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kilgore.trout 2017.09.23. 09:55:16

Nagyon jól hangzik,de kimondottan nem szabad olajat tenni a tészta főzővízébe. Mostanában elég sok gasztro cikkben ez ő is került egyébként.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2017.09.23. 10:47:11

Talán érdemes megemlíteni, hogy frissen kell fogyasztani, melegítve nem jó.

N.di 2017.09.26. 10:34:11

@kilgore.trout: Hmmm... köszönöm az infót. Bevallom ezt még nem hallottam. legközelebb kihagyom ezt a lépést! :)

N.di 2017.09.26. 10:35:03

@Mitzi von Küche: Igen,így van, frissen a perfekt, de én másnap is ezt vittem munkába. Úgy sem volt rossz :) ;)