Life Advice

Amerikai bableves

2015.02.06. 22:08 | N.di | Szólj hozzá!
Amerikai bableves Tovább

Egyik nap nem tudtam kitalálni milyen levest készítsek, így elővettem a folyamatosan bővülő receptgyűjteményem. És találtam ezt. Valamilyen újságból vágtam ki régebben. Elkészítettem. Bevált. Pedig egy két hozzávalótól tartottam. Igaz ezt-azt ki is hagytam belőle. De szerintem tökéletes lett :)

A mustár szenzációs plusz ízt ad neki.

 

dsc_0015.jpg

 

Hozzávalók:

  • 35 dkg burgonya,
  • 10 dkg húsos szalonna,
  • egy fej vöröshagyma,
  • 2 ek margarin, vagy 1 ek sertés zsír
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 nagyobb fehérrépa
  • 1 ek sűrített paradicsom,
  • 1 ek mustár,
  •  két zöldségleveskocka,
  • 20 dkg főtt fehér bab (konzerv),
  • 20 dkg főtt vörös bab (konzerv)
  • só, bors

Ami nálam kimaradt, de az eredeti receptben van:

  • 2 ek méz
  • 1 konzerv hámozott paradicsom

 

Elkészítés:

  • A szalonnát kis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
  • Egy edényben a zsiradékot felforrósítjuk, megpirítjuk benne a szalonnát és a hagymát.
  • Beletesszük a felkarikázott répákat, és azt is futtatjuk pár percig.
  • Belekeverjük a sűrített paradicsomot, kis lángra kapcsolunk és hozzáadjuk a mustárt (és aki bátrabb, mint én a mézet is.)
  • Felengedjük 1,5-2 l vízzel. Beletesszük a felkockázott, vagy felkarikázott burgonyát. 
  • Feloldjuk benne a leveskockát, valamint sózzuk borsozzuk. Én egy késhegynyinél valamivel több Erős Pistát is. Mert az kell bele és kész! (és itt menne bele a másik általam kihagyott hozzávaló, a paradicsom konzerv)
  • Felforraljuk és kis lángon, lefedve főzzük.
  • Ha megpuhultak a zöldségek, a babokat leszűrjük, lecsepegtetjük és a lébe keverjük.
  • További tíz percig főzzük. Sóval, borssal még ha kell ízesítjük és pirított bagettel tálaljuk.
Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr717147917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.