Life Advice

Sült csirkemell párolt, lilahagymás rizzsel

2015.02.12. 21:33 | N.di | Szólj hozzá!
Sült csirkemell párolt, lilahagymás rizzsel Tovább

A mai nap után valami könnyed, gyors vacsorára vágytam. Ez lett belőle.

 

dsc_0587.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemellfilé
  • só, bors, pirospaprika, kakukkfű
  • olívaolaj
  • 1,5 dl rizs
  • 2,5 dl víz (én nem dupla vízzel öntöm fel, elég a másfélszeres)
  • negyed lilahagyma
  • minimális olaj

 

Elkészítés:

  • A rizsszemeket erős lángon megpirítom olajon fehéredésig. Felöntöm vízzel. Sózom, beleteszem az aprított lilahagymát. (én meg szoktam kóstolni ilyenkor a vizet, ha az kellően sós, akkor a rizs is jó lesz)
  • Ha forr a víz, lángot alaphangra teszem, a rizst lefedem, és úgy főzöm, míg el nem isszák a rizsszemek a vizet. Ha beszívták, akkor a lángot elzárjuk, és fedő alatt még hagyjuk állni a rizst 5 percig. Majd villával fellazítom.
  • Egy sütőpapíron meghempergetem a csirkét sóban, borsban, kakukkfűben és a fűszerpaprikában.
  • Ráhajtom a sütőpapírt, és sodrófával 1-1,5 cm vastagságúra verem a CSMF-ét. 
  • Egy kevés olívaolajon serpenyőben mindkét oldalát 4-5 perc alatt jó átsütöm. Szép aranyszínűre. KÉSZ.

 

Jó étvágyat.

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr27166949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.