Life Advice

Sült hal, krémsajttal és medvehagymával, sült krumpliágyon

2015.02.18. 07:00 | N.di | Szólj hozzá!
Sült hal, krémsajttal és medvehagymával, sült krumpliágyon Tovább

Valamelyik GoodFood magazinban láttam egy egyszerűnek tűnő, és jól kinéző receptet. "Olasz csirke krémsajttal és spenóttal". Hazaértem munkából, és megnéztem mi kellene hozzá. Mivel nem minden volt itthon a recept alkatrészeiből, ezért átmódosítottam úgy, hogy ne kelljen boltba menni, de azért maradjon valami az eredeti receptből is :)

 

dsc_0590.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb hagyma (félbevágva, vékonyan szeletelve)
  • 85 g krémsajt (nálam 3 db macisajt tökéletesen megtette :) )
  • másfél-két adag medvehagyma ( a recept fagyasztott spenótot ír, nálam a bébi spenót elfogyott, viszont volt lefagyasztott medvehagyma, amiket mindig adagokban fagyasztok)
  • 8 szelet filézett hal 
  • koktél paradicsom
  • 5 közepes burgonya (vékonyan felszelve)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só, bors, borsikafű, olívaolaj

 

Elkészítés:

  • A hagymát tegyük edénybe, és öntsük le forró vízzel, majd azonnal fedjük le. Hagyjuk így 15 percig.
  • A krumplit és a fokhagymát szeleteljük fel. 
  • Szűrjük le a hagymát, és keverjük össze a krumplival és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg olívaolajjal (1-2 ek.). Jól keverjük össze.
  • Egy tepsibe rakjunk sütőpapírt. Készítsünk rá a burgonyás keverékből 8 halmot, majd kissé lapítsuk el. Süssük 25 percig előmelegített sütőben, (hőlégkeverés, 200 C°) míg a krumpli megpuhul, és pirulni kezd.
  • Amíg sül, addig a kiolvadt, majd alaposan kinyomkodott medvehagymát (szezonban nyilván frisset használunk) keverjük össze a krémsajttal. Majd sózzuk borsozzuk (itt frissen őrölt színes borsot használtam)
  • A halakat is mindkét felén picit sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk ízlés szerint borsikafűvel.
  • Vegyük ki a sütőből a krumplit, majd minden halom tetejére tegyünk halat, kenjünk szét rajt az ujjaink segítségével egy-egy adagot a krémsajtos medvehagymából, és tegyünk rá félbevágott koktélparadicsomot.
  • Tegyük vissza a sütőbe 20 percre.

 

Friss salátával tálaljuk. 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr17184721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.