Life Advice

meggyes palacsintatekercs

2015.02.23. 10:00 | N.di | Szólj hozzá!
meggyes palacsintatekercs Tovább

Kedvesem nagyon szereti a palacsintát. Bármennyit meg tudna enni belőle, bármilyen formában. Nekem viszont nem mindig van kedvem, meg időm sem sütögetni őket. Így keresnem kellett egy új alternatívát rá. Ismét kedvenc gasztro oldalamhoz fordultam. És mint mindig, találtam is egy egyszerű, gyors, és persze finom palacsinta receptet.

 

20150208_121548.jpg

 

Hozzávalók:

A tepsi kikenéséhez:

  • 1 ek margarin

A tésztához:

  • 4 db egész tojás
  • 4 ek porcukor
  • 2 dl tej
  • 30 ml ásványvíz
  • 7 evőkanál liszt

És a töltelék:

  • 720 g meggybefőtt (lecsöpögtetett), én mondjuk fagyasztott meggyet szoktam használni. Mindig jó pár adaggal teszünk a mélyhűtőbe. Gyors felolvasztom meleg vízben, és lecsöpögtetem. Vagy szezonban természetesen frisset.

 

Elkészítés:

  • Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőbe toljuk. Bekapcsoljuk a sütőt, és 200 fokra melegítjük.
  • 4 db egész tojást kikeverünk, beleszórunk 2 ek. cukrot, és kidolgozzuk. Beleöntjük lassan a tejet, a  lisztet és végül az ásványvizet.
  • A tepsit kivesszük a sütőből, a forró sütőpapírt megkenjük olvasztott margarinnal, és ráöntjük a tésztát. Eloszlatjuk rajt a lecsöpögtetett meggyet, majd 15 perc alatt megsütjük.
  • A palacsintát a sütőpapírral együtt kiemeljük, a maradék cukorral meghintjük, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. Porcukorral megszórjuk, és felszeljük srégen. ( a két leeső vége mindig az enyém, mert hát ugye le kell meózni mielőtt az ember elé teszem :) )

 

Garantált siker!

Jó étvágyat!

 

Az eredeti recept itt!

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr197207487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.