Life Advice

Tojásos göngyölt karaj

2015.03.01. 08:00 | N.di | Szólj hozzá!
Tojásos göngyölt karaj Tovább

Mert a göngyölt hús jó. :) Kedvesem tanította ezt a receptet még kapcsolatunk elején.

 

dsc_0616.jpg

 

Hozzávalók:

A töltött húshoz:
  • 8 szelet sertés karaj 
  • só ízlés szerint
  • 5 db tojás
  • 1 db hagyma (ki milyet szeret)
  • fél csokor petrezselyem
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt tarja
  • 1 db piros kaliforniai paprika

A panírhoz:

  • liszt
  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1-2 gerezd fokhagyma préselve / reszelve

A sütéshez:

  • olaj

 

Elkészítés:

  • A hússzeleteket megmossuk, megtöröljük, jó vékonyra klopfoljuk, majd mind a két felét sózzuk.
  • A hozzávalókat apró darabokra vágjuk.
  • A hagymát olajon dinszteljük, majd mellérakjuk a füstölt húst.
  • Utána mehet bele a paprika, majd végezetül a gomba és a petrezselyem.
  • Mikor a hozzávalók kellőképpen megpuhultak (nem kell szétfőzni), ráütjük az 5 tojást, és gyakorlatilag csinálunk egy zöldséges, tarja darabos rántottát.
  • Hagyjuk kihűlni, majd a húsokra rakunk egy-egy adagot (a hús méretétől függ az adag).
  • Ezután felgöngyöljük, majd hústűvel / fogpiszkálóval összetűzzük, hogy ne essen szét.
  • Jöhet a panírozás, végezetül olajban kisütjük.

 

Bármivel tálalhatjuk. 

Jó étvágyat.

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr857228449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.