Life Advice

Gombás melegszendvics, házi gombakrémmel

2015.03.03. 21:30 | N.di | Szólj hozzá!
Gombás melegszendvics, házi gombakrémmel Tovább

Mert otthon is lehet olyan gombakrémet készíteni, ha nem jobbat, mint a legjobb gyorsbüfékben :) Nem túl időigényes, és túl sok macera sincs vele. :)

 

gombás melegszendvics.jpg

 

Hozzávalók:

  • 2 db hagyma (vöröset szoktam használni)
  • 50 dkg gomba
  • 1/2 l tej
  • 4-5 ek. liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 tk. pirospaprika
  • petrezselyem,só, bors (ízlés szerint)
  • Kevés zsiradék
  • vaj
  • sajt

 

Elkészítés:

  • A felaprított hagymát zsiradékon megpirítjuk, a pirospaprika hozzáadás után az apróra vágott gombával puhára dinszteljük.
  • A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd a megsütött gombára ráöntve sűrűre főzzük.
  • Lehűtjük, majd hozzá adjuk a maradék hozzávalót. (természetesen a vaj, és a sajt kivételével)
  • A kenyérszeleteket megkenjük vajjal, erre jön rá a gombakrém, végül megszórjuk a sajttal, és megsütjük. 

 

Nem vagyok túl nagy étkű, így ebből bőven megy a fagyasztóba is, több részletben. :)

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr197238717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.