Life Advice

Töltött csirke, sült krumpliágyon

2015.03.08. 08:00 | N.di | Szólj hozzá!
Töltött csirke, sült krumpliágyon Tovább

Régen ettem már egészben sült csirkét, és az e havi GoodFood magazinban volt egy recept. Kicsit felturbóztam :) Az eredmény: Mennyei lakoma!

 

dsc_0651.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 2 db citrom
  • 3 db alma
  • másfél fej fokhagyma
  • kb. 10 dkg kockázott füstölt tarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 nagyobb méretű champion gomba
  • petrezselyem
  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • só, bors, rozmaring
  • vaj
  • 5-6 közepes burgonya nagyobb kockákra darabolva

 

Elkészítés:

  • A csirkét sózzuk, borsozzuk, kívül, belül. Megfűszerezzük rozmaringgal, és kicsit hagyjuk állni.
  • A hagymát felaprítjuk, kevés vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a tarját, és a felaprított gombát, majd egy almát felkockázunk és azt is picit átforgatjuk a hagymával, gombával és a tarjával. Közben a zsemléket vízbe áztatjuk.
  • A zsemlékből kicsavarjuk a vizet, hozzáadjuk a hagymás egyveleget, beleütünk egy tojást, sóval, borssal, kevés rozmaringgal ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk!
  • A csirke bőre alá töltjük a tölteléket. Mindenhova jusson. Mellhez, combokhoz és szárnyakhoz is. Sajnos nekem kicsit elszakadt az aranyom, túlságosan megtömtem :)
  • Gerezdekre vágjuk a maradék almát, egy citromot megfelezünk, az egyik felét beletesszük a csirke belsejébe, 4-5 alma darabbal, valamint fél fej fokhagymával, amit gerezdekre szedtünk és megtisztítottunk.
  • A krumplikat beletesszük egy tepsibe, mellé tesszük a maradék almát, a fej fokhagymát félbevágva, valamint a maradék citromot negyedelve. Sózzuk, és megszórjuk rozmaringgal, alaposan átforgatjuk, majd kitoljuk a tepsi széleire, hogy bele tudjuk tenni a csirkét. 
  • Kenjük meg vajjal, öntsünk alá kevés vizet és nagyon kevés olajat, fedjük le fóliával, és süssük 40 percig, 170-180 fokon.

 

dsc_0640.jpg

 

  • 40 perc után vegyük le a fóliát, kenjük meg újra vajjal, majd toljuk vissza a sütőbe kb. 20 percre, fólia nélkül. Az idő elteltével vegyük ki újra, harmadszorra is kenjük meg, és még 15 perce tegyük vissza, hogy szépen megpiruljon a teteje. 
  • Ezután vegyük ki, a csirkét tegyük egy tálra, fedjük le fóliával. A krumplit forgassuk össze jól az almával, citrommal, csirke szaftjával. (ha túl sok lé van a tepsiben, akkor öntsünk le belőle) majd toljuk vissza a sütőbe, hogy jó ropogósra süljön. 10-15 perc.
  • Vegyük ki, tegyük vissza a tepsibe a csirkét, vagy tálaljuk az egészet egy szép tálon :) Szórjük meg petrezselyemmel. És már ehetjük is.

 

Az alma-citrom egyvelegtől szenzációsan finom és omlós lesz a csirkénk. Szó szerint leomlott a csontról a hús. És a krumpli is átvette ezt a harmonikus ízvilágot.

 

Jó étvágyat!

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr57249749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.