Life Advice

Borzas szelet

2015.03.20. 08:00 | N.di | Szólj hozzá!
Borzas szelet Tovább

Nálunk ez az egyik favorit vasárnapi étel. Nincs olyan aki ne szeretné. Igaz, utána ne nagyon készüljünk randizni, hisz a fokhagymának elég intenzív illata tud lenni :)

 

dsc_0753.jpg

 

Hozzávalók:

  • 5 szelet sertéskaraj
  • 5-6 közepes burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. liszt
  • 1 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg sajt
  • só, bors
  • + liszt a forgatáshoz

 

Elkészítés:

  • A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk álni, míg a többi hozzávalóval elkészülünk.
  • A burgonyát megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Félretesszük fél órára. Az idő leteltével alaposan kinyomkodjuk a levét.
  • Hozzá teszünk 1 tojást, 3 ek. lisztet, és 2 nagyobb gerezd fokhagymát pépesítve. Sóval, borssal ízesítjük.
  • A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, majd a reszelt burgonyás masszában is úgy, hogy mindkét oldalát beterítse. (Én egy deszkára szoktam felsorakoztatni a hússzeleteket. Egyik oldalukra feltapicskolom a krumplis bundát, majd mielőtt beletenném a forró olajba, a másik oldalára is felnyomkodom a krumplis "trutyit". Nem a legtisztább munka, de megéri a fáradozást :) )
  • Bő, forró olajban kisütjük. Én fritőzben szoktam, 170°C-on. Ha megsült, papírtörlőre szedve leitatjuk az olajat.
  • Amíg sülnek a húsok, tejfölbe belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, abba is teszünk kevés sót, borsot, és a még meleg húsra rákanalazzuk, majd reszelt sajtot szórunk rá.

 

Díszítésként meg lehet szórni petrezselyemmel, snidlinggel, újhagymával. Rizses körettel a legfinomabb :)

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr517279467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.