Life Advice

Mac and Cheese

2015.03.23. 07:00 | N.di | Szólj hozzá!
Mac and Cheese Tovább

Nagyon szeretem a tésztás ételeket.Több indokból. 1. Rengeteg szénhidrátot tartalmaznak, ami futásnál (főleg versenyre készülős időszakban) határozottan kell! 2. Baromi könnyen és gyorsan elkészíthető. 3. Sok féle képen lehet variálni :).

Én most egy amerikai változat mellett döntöttem. Nagyon-nagyon finom és egyszerű étel! :) 

 

dsc_0760.jpg

 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 3 ek. liszt
  • 1/2 tk. só + a tészta főzővízébe
  • 1/4 tk. bors
  • 2 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 csésze vörös cheddar sajt reszelve
  • 0,5 csésze sima trappista sajt reszelve
  • 200 g száraz tészta (én barilla pipette tésztát használtam)
  • 1 ek. zsemlemorzsa

 

Elkészítés:

  • A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni. Kb 8-10 perc kell neki.
  • A serpenyőben a vajat felolvasztjuk. Rászórjuk a lisztet, és picit pirítjuk alacsony lángon. Óvatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet, vigyázva, hogy nem csomósodjon be. Majd mehet hozzá a tejszín is. Sózzuk, borsozzuk. Közepesre tekerjük a lángot. Habverővel kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. 
  • Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá sajtot. Keverjük addig, amíg el nem olvad. 
  • Végül hozzáadjuk a főtt, leszűrt tésztát. Alaposan összekeverjük.
  • Már ennél a pontnál is egy kész ételt kapunk, a gyerekek imádják! Ízletes, szaftos.... Nyammm....

 

dsc_0758.jpg

 

  • Aki azonban egy sült sajtos tésztára vágyik és van még 20-25 perce, az öntse a tésztát egy jénaiba, szórjon a tetejére 1 ek. zsemlemorzsát, és tegye be a 175 fokra előmelegített sütőbe az előzőleg említett időre.

 

Tuti siker! :)

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr747279389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.