Life Advice

Medvehagymás sajtkrémmel töltött kifli

2015.03.24. 07:00 | N.di | Szólj hozzá!
Medvehagymás sajtkrémmel töltött kifli Tovább

Itt a medvehagyma szezon!!! Rajongásig szeretem! Amellett, hogy nagyon finom, nagyon jó hatással van gyomorra, fejfájásra, magas vérnyomásra. Ehetjük magában, levesként, húsos ételeket ízesíthetünk vele. De kiváló péksütemények is készíthetőek belőle. Én elsősorban egy sajtkrémes változatot mutatok meg. Könnyű elkészíteni, és Isteni finom! :)

 

DSC_0125_k2.jpg

 

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 1 kispohár kefir
  • 1 dl olaj
  • 6 dkg cukor
  • 1,5 dl langyos tej
  • 5 dkg friss élesztő

 Krémhez:

  • 10 dkg vaj
  •  só
  •  2 200g-os tömlős sajtkrém
  •  1 nagyobb csokor medvehagyma

 Tetejére:

  • 1 tojás 
  • szezámmag

 

Elkészítés:

  • Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk.
  • A lisztet egy keverőtálba tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, és a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk.
  • Lisztezett deszkán még egy picit átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. 30 percig pihentetjük.
  • A vajat felolvasztjuk, és habosra keverjük a sóval és a tömlős sajttal, belekeverjük az apróra vágott medvehagymát.
  • A tésztákat kb. 30 cm-es átmérőjűre kinyújtjuk. Az egyiket megkenjük a medvehagymás krém felével, majd ráterítünk egy másik réteg tésztát. Kicsit még nyújtunk rajta.
  • 16 részre (cikkelyre) vágjuk, és mint a kiflit, feltekerjük, sütőpapíros tepsire tesszük.
  • A megmaradt 2 tésztával ugyan így járunk el.
  • További 30 percet pihentetjük.
  • Tojással megkenjük, köménymagot szórunk a tetejére, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. (Alul-felül sütés)

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr27298273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.