Life Advice

Házi vaníliás karika

2015.03.31. 06:30 | N.di | Szólj hozzá!
Házi vaníliás karika Tovább

Nagyon szeretjük a kekszeket. A reggeli kávém mellé (ami általában egy jó nagy bögrényi adag :) ) mindig rágcsálok félkómásan valamilyen keksz félét. Régebben gyakran vettem vaníliás karikát, azonban kezd horribilis árat elérni egy kis doboznyi adag... Így jött a szokásos módszer. Készítsük el itthon. Kevesebb pénzből, minimum háromszoros mennyiség! És az íze? Természetesen utánozhatatlan. :)

 

dsc_0829.jpg

 

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 125 g olvasztott vaj
  • 125 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis kupaknyi vanília aroma
  • 350 g liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

 

Az aljára:

  • 12 dkg étcsoki

 

Elkészítés:

  • A tojást, a vajat, a cukrokat és a vanília aromát habosra keverjük.
  • Hozzáadjuk a sütőporos lisztet meg a csipet sót, és jól összedolgozzuk.
  • Hűtőben pihentetjük 1 órát.
  • Ezután a tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és karikákat szúrunk belőle. A karikák belsejét egy kisebb méretű szaggatóval kiszúrjuk, hogy lyukas legyen a közepe.
  • Előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
  • A csokit gőz felett megolvasztjuk.
  • A vaníliás karikák alját belemártjuk az olvasztott csokiba, majd a hűtőbe tesszük őket 1-2 órára. (természetesen nem a csokis felükkel lefele :) )
  • Majd egy kekszes dobozba tesszük. 

 

Nem tudom meddig áll el, nem szokott túl hosszú életű lenni :) 

 

Egyszer csináltam belőle egy extrább változatot is. Igen tudom, nem vagyok normális. De akkor is baromi jól mutat, és tök menő ezzel kínálni a vendégeket :) Jó játszadozást :)

 

2013-11-23_21_03_22_edit0.jpg

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr307321728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.