Life Advice

Franciasaláta húsvétra

2015.04.01. 06:30 | N.di | Szólj hozzá!
Franciasaláta húsvétra Tovább

Évek óta díszíti húsvétkor a reggeli asztalt ez a saláta. Tökéletes kiegészítője a sonkának, kalácsnak, és egyéb finomságoknak! 

Nagyon finom, és nem mellesleg jól is néz ki! :)

 

dsc_0038.jpg

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg franciasaláta mix
  • 22,5 dkg tejföl
  • 7 dkg majonéz
  • 1 kk citromlé
  • 0.5 ek porcukor
  • 1 csipet bors
  • só ízlés szerint
  • 3 db főtt tojás

 

Díszítéshez:

  • 6 szem egész bors
  • kevés főtt krumpli
  • sárgarépa (kis darab)
  • medvehagyma, vagy petrezselyem

 

Elkészítés:

  • A zöldségeket sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, lehűtjük.
  • Közben elkeverjük a tejfölt a majonézzel, cukorral, citromlével, majd sózzuk, borsozzuk. (Kóstoljuk közben!!)
  • Összekeverjük a kihűlt zöldségekkel.
  • A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk. (Én a húsvéti tojásokból szoktam csenni.)
  • A főtt krumplit megpucoljuk, összenyomkodjuk és kis golyókat formázunk belőle: Ez lesz a kacsa feje.
  • Egész borsból és sárgarépából elkészítjük a kacsa szemét, csőrét.
  • A szárnya pedig a medvehagyma, vagy petrezselyem
  • Ráültetjük őket a salátára.

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr647316332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.