Life Advice

Almával sült kacsacomb

2015.04.03. 06:30 | N.di | Szólj hozzá!
Almával sült kacsacomb Tovább

Bár még böjt van ma, ráadásul nagypéntek, de attól még tervezni kell a húsvéti menüt. Mi az abszolút kedvenc mellett döntöttünk. Kacsacomb, almával. Sokszor megcsináltam már ezt az ételt. Szenzációsan finom és ízletes. Tökéletes ünnepi alkalmakra. Ki ne hagyjátok!

 

DSC_0043_2.jpg

 

Hozzávalók:

  • 6 db kacsacomb
  • kakukkfű 
  • rozmaring 
  • 4-5 gerezd fokhagyma 
  • 4-5 db alma

 

Elkészítés:

  • A megmosott és szárazra törölt kacsacombokat alaposan sózzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, megszórjuk a szárított vagy aprított kakukkfűvel, és a szárított vagy aprított rozmaringgal és egy fedeles edénybe rakjuk. (A kacsacombokat először pároljuk, majd utána sütjük, ezért célszerű olyan edényt használni, amely tűzhelyen és sütőben is használható.)
  • Kevés (kb. 2 dl) vizet öntünk a kacsacombokhoz, és fedő alatt, közepes lángon 1 órán át pároljuk, közben, ha szükséges a vizet pótoljuk. (1-2-szer azért forgassuk meg.)
  • Az almákat meghámozzuk, a magházakat kivesszük és gerezdekre vágjuk. (8-10/alma) A párolt kacsacombok közé helyezzük. Újra lefedjük az edényt és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük tovább 30 percig. 
  • Ezt követően levesszük a fedőt és további 20-30 perc alatt pirosra sütjük. 

 

Én tócsnival és párolt lilakáposztával szoktam tálalni.

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr557334444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.