Life Advice

Burgonyás lángos

2015.04.13. 08:00 | N.di | Szólj hozzá!
Burgonyás lángos Tovább

Nem igazán vagyok a toppon mostanában. Se lelkileg, se mentálisan, se.... sehogy... ilyenkor rossz szokás szerint teleeszem magam minden egészségtelen dologgal. És a töménytelen mennyiségű csoki és fagyi mellé jól jön a töménytelen mennyiségű pizza, éééés LÁNGOS!!!! Nincs is annál jobb, mint amikor fülig tejfölösen a földre kuporogva nyomom magamba a fokhagymás-tejfölös-sajtos lángost, miközben hazug filmeket nézek és hülyeségeken elmélkedem.... 

Ez a recept tökéletes! Ezerszer elkészítettem már. Mindig tökéletes végeredménnyel! Éljen a nyári hangulat és az álmodozás!

 

langos.jpg

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg burgonya - főzve
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tk só
  • 1 dl tej
  • olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

  • A burgonyát puhára főzzük. A lisztet elkeverjük a sóval.
  • A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  • A főtt burgonyát összetörjük és összekeverjük a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet és alaposan összedolgozzuk.
  • Langyos helyen fél órát kelesztjük.
  • Ha megkelt, 4-5 részre osztjuk és bucikat formálunk belőle.
  • Így pihentetjük további 20 percet.
  • Egy mély serpenyőben az olajat felforrósítjuk.
  • A tésztabucikat kilapítjuk, széthúzkodjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

 

Ha kész, leitatjuk róla az olajat papírtörlővel. És azonnal mehet rá a fokhagyma, tejföl, sajt trió!!!!

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr687362600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2015.04.16. 10:20:19

Elkészítettem, de nem lett jó. Ízre finom, de az állaga... nagyon kemény lett. Valahogy mintha az arányok nem lennének jók, tuti, h 25 dkg liszt kell 10 dkg krumplihoz?

N.di 2015.04.18. 15:27:34

@klarky: Szia. Igen. 25 dkg liszthez 10 dkg krumpli kell. Nekem nem szokott kemény lenni. Nem tudom hol a bibi. :( De annak örülök hogy legalább ízre jó :)