Life Advice

Amerikai almás pite

2015.04.20. 06:30 | N.di | Szólj hozzá!
Amerikai almás pite Tovább

Nagyon kevés gyümölcsöt eszem mostanában, és jó átvágni saját magam azzal, hogy egy szenzációs pitébe gyömöszölök be pár almát. Mert az alma egészséges ugyebár. Tehát a pite is :) Az a kevéske cukor nem lényeg. :)

Mindenki koncentráljon a szinte szirupos állagú kicsorgó almalére és a puha, omlós almára :D

 

almaspite_2.jpg

 

Hozzávalók:

 

A pite tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 2 ek porcukor
  • 1 csipetnyi só
  • 30 ml víz

 

A töltelékhez:

  • 80 dkg édes alma
  • 13 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kk fahéj
  • fél kávéskanál szerecsendió
  • 1 ek citromlé
  • 4 dkg vaj
  • 2 ek. zsemlemorzsa

+ porcukor és víz

 

Elkészítés:

  • A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk. A porcukorral, csipetnyi sóval, meg a vízzel tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 15 percre betesszük a fagyasztóba.
  • A töltelékhez az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, kisebb cikkekre vágjuk.
  • A cukorral, fahéjjal, szerecsendióval, és a liszttel összekeverjük, csipetnyi sóval és citromlével ízesítjük.
  • A tészta valamivel több mint felét lisztezett deszkán 0,5 cm vastag lappá nyújtjuk, és egy 24 cm átmérőjű pite formát kibélelünk vele. Az aljára 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát szórunk. A tölteléket belerakjuk, és egy kevés vízzel meglocsoljuk. A kis kockákra vágott vajat rászórjuk.
  • A maradék tésztát kerek lappá nyújtjuk, ráborítjuk, és a széleket összenyomkodjuk. A forma szélén lelógó részt visszahajtjuk a tetejére és kissé rányomkodjuk. A felső tésztaréteget egy két helyen bevágjuk, hogy a sülés közben keletkező gőz távozhasson. A tetejét vízzel megkenjük és a porcukorral szórjuk.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 55 perc alatt szép pirosra sütjük.

 

Vanília fagyival vagy csak úgy önmagában fogyasszuk.

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr447382370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.