Life Advice

Málnás pite

2015.04.27. 07:00 | N.di | Szólj hozzá!
Málnás pite Tovább

Szeretem a pitéket, mert könnyű őket elkészíteni. Tehát amikor egy nehéz nap után hazaesel, és vágysz valami üdítő finomságra, jól jön, ha van kéznél egy ilyen recept. A málna enyhe savanyúsága és a tészta és tejföl csodás édessége, majd ezek találkozása. Mennyei csemege. 

 

dsc_0884.jpg

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 5 ek. cukor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 ek. búzadara

 

A pite belsejébe:

  • 1 tojás
  • 1 doboz tejföl (330g)
  • 3 ek. cukor
  • 2 ek. liszt

 

A tetejére:

  • kb 125 g málna (egy kis tálca)
  • 2 marék aprított mandula

 

Elkészítés:

  • Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük a csipet sóval együtt.
  • Majd belekeverjük a lisztet. 
  • Egy piteformába borítjuk, és kézzel belenyomkodjuk. Rászórjuk s búzadarát.
  • A tejfölt, a tojást, a cukrot alaposan összekeverjük, majd eloszlatjuk benne a lisztet.

 

malnas_pite.jpg

 

  • Ráöntjük a tésztára, majd rászórjuk a málnát, és végül a mandulaforgácsot. Csak lazán. Ahogy esik....
  • Betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 15 perce, vagy amíg a tejfölös keverék be nem sűrűsödik és a tészta el nem kezd barnulni.
  • Ekkor feltekerjük 190 fokra és még kb. 10 percig sütjük.

 

És végül jöhet az élvezkedés. 

A receptért nagy köszönet Julcsinak :)

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr637401360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.