Life Advice

Epres pite

2015.06.15. 06:30 | N.di | Szólj hozzá!
Epres pite Tovább

Végre vége a vizsgaidőszaknak, jöhetnek ismét az önfeledt konyhai tevékenységek, és kísérletezgetések. Az eperszezon javában tombol és nagyon szép epret sikerült vennem egy helyi "epres emberkétől", és  valamelyik gasztro újságot lapozgatva bukkantam erre a receptre. Megtetszett, hát elkészítettem. Szenzációsan finom. Ki ne hagyja senki :)

 

epres_pite.jpg

 

Hozzávalók:

tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás

töltelékhez:

  • 75 dkg eper megtisztítva
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 6 dkg étkezési keményítő

+ tojás a kenéshez

 

Elkészítés:

  • A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a porcukorral és a vajjal, majd az egész tojással tésztává gyúrjuk.
  • Fóliába csomagolva hűtőben 1 órát pihentetjük.
  • Kb. 1/4-ed részét félretesszük a rácsozáshoz, a többit lisztezett deszkán kerek lapra nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy piteformát. A túlnyúló részeket lecsipkedjük.
  • Az alját megszurkáljuk, majd 190 fokos előmelegített sütőben világosra sütjük.
  • Az epret szeleteljük, egy lábasban 2 ek. vízzel és a cukorral megpároljuk (maradjon darabos), majd a maradék vízzel elkevert keményítőt az eperre öntjük, hogy jól besűrűsödjön.

 

pite.jpg

 

  • Az epertölteléket a kisült tésztára halmozzuk.
  • A maradék tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, tojással megkenjük, és a tölteléket berácsozzuk vele. 
  • 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. (Amíg a rácsok is szép pirosak lesznek.)

 

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr877544720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.