Life Advice

Meggy leves

2015.06.18. 06:30 | N.di | Szólj hozzá!
Meggy leves Tovább

Itt a nyár, itt a kánikula, mi másra lenne szükségünk ilyenkor, mint a tikkasztó forróságban egy jó hideg és üdítő meggy levesre. Ez egy gyorsan elkészíthető, hűsítő nyári leves.

 

meggy_leves_kesz.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1,2 kg meggy (nettó súly, magozva)
  • 1 egész fahéj
  • 5-6 szegfűszeg
  • 160 g cukor
  • 1 citrom
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. liszt
  • csipet só

 

Elkészítés:

  • Az eleje egy picit macerás, ha valaki nem szereti a magokat köpködni evés közben (mint az én pici párom :) ). Vagyis kezdjük a meggy unalmas magozásával.
  • Ha ez a szenzációs folyamat meg van, akkor a meggyet tegyük egy edénybe, a cukorral, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Reszeljük bele egy citrom megmosott héját. Illetve tegyünk bele egy fahéjat (én egy egészet daraboltam fel klopfolóval egy kedves kis mozdulattal), és 5-6 szegfűszeget.
  • Forraljuk kb. 10 percig. 
  • Addig a tejszínt keverjük el a liszttel. 

 

meggy_leves.jpg

 

  • Higítsuk a levessel egy picit, majd óvatosan folyamatos kevergetés mellett öntsük az egészet a leveshez. Fontos, hogy ne a lobogó leveshez. 
  • Ha már szépen elvegyült minden mindennel, akkor lehet ismét picit forralni, illetve jöhet az íz végleges beállítása. Amihez a citrom levét belenyomjuk, először csak az egyik felét, majd ha kívánja még az ízlelőbimbónk, akkor a másik felét is. Valamint ha kell, mehet még bele cukor, valamint egy csipet só. 

 

Nincs más hátra, mint jól lehűteni, és jóízűen elfogyasztani.

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr147552886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.