Life Advice

Pulykás hasé

2015.08.03. 07:00 | N.di | Szólj hozzá!
Pulykás hasé Tovább

A júliusi good-food magazinban találtam egy nagyon jó receptet. Nyílván először a kép tetszett meg. Az a típusú kép volt, hogy azonnal meg akartam kóstolni :) Aztán elolvastam a receptet. Kolbászos hasé. És jött a szokásos variálásom. Mi van belőle itthon, és mit mivel lehetne helyettesíteni. Így lett nekem a sovány sertés darált helyett pulyka darált hús, a lencsekonzerv helyett pedig vörösbab konzerv. Nagyon kellemes vendégváró falatok lettek belőle, amit aztán a vendégek elől alaposan elrejtve, egy jó filmet bámulva be is faltam :)

Nagyon kellemes ízhatás. Nem zsíros, a tészta sem sok. Csak ajánlani tudom!

 

dsc_0397_masolata.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 tk. olívaolaj
  • 2 szál újhagyma felaprítva
  • 100 g vörösbab konzerv (előbb szűrjük le, aztán mérjük ki) / vagy lencsekonzerv én legközelebb azzal csinálom.
  • 300 g pulyka darált hús
  • 50 g friss kenyérmorzsa
  • 1 tk. mustár
  • borsikafű
  • bors
  • őrölt fűszerkömény
  • ½ csomag leveles tészta vékonyra nyújtva
  • vaj olvasztva a kenéshez

 

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és terítsünk egy sütőpapírt egy tepsire.
  • Egy tálban törjük össze egy kanál hátuljának segítségével a babot vagy lencsét, aztán keverjük hozzá a hagymát, a húst, a töltelék többi hozzávalóját és a fűszereket.

 

pulykas_hase_1.jpg

 

  • A tésztát nyújtsuk ki egy nagyobb fekvő téglalappá egy jól meglisztezett munkalapon. Lehetőleg jó vékony legyen, majd vágjuk félbe hosszanti irányban. A tölteléket felezzük el, és próbáljunk belőle lisztezett deszkán hengert formálni. (Ha hűtőbe tesszük kb. 20 percre, akkor könnyebb a formálás, én ezt kihagytam időspórolás végett.)
  • A töltelékrudakat fektessük a tésztára, majd tekerjük fel majdnem teljesen, egy ecsettel kenjük meg a tészta másik hosszú oldalát vajjal, és tekerjük össze. Az illesztést finoman nyomkodjuk meg, majd fordítsuk úgy a tekercset, hogy az illesztett rész alul legyen. A szélét hajtsuk alá. Vágjuk fel 3-4 centis darabokká.

 

pulykas_hase_2.jpg

 

  • Rendezzük el a tekercseket a tepsin és egy picit vágjuk be mindegyiket 2-3 helyen. Majd kenjük meg kevés vajjal.
  • Süssük 18-20 percig, míg a tészta aranyszínűre pirul.

 

Hidegen, és melegen is nagyon finom :) Jöhetnek a vendégek, vagy egy jó film.

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr137674766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.