Life Advice

Lasagne ricottával, palacsintából

2015.09.04. 07:00 | N.di | Szólj hozzá!
Lasagne ricottával, palacsintából Tovább

Nagyon szeretem az olasz konyhát, és ha hazalátogatok szüleimhez, anyukám mindig valami szenzációs fogással kápráztat el engem meg a pocim. Legutóbb egy brutál finom Lasagne-t készített, azonnal követeltem a receptet, és azóta már el is készítettem, annyi különbséggel, hogy én a paradicsomszószt saját paradicsomból készítettem. Totál brutál kaja. Ezt muszáj kipróbálni!

 

dsc_0264.jpg

 

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 10 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 1 csipet só
  • 50 ml napraforgó olaj

A raguhoz:

  • 2 ek olaj
  • 100 g füstölt szalonna vagy tarja
  • 1 kis fej hagyma
  • 300 g darálthús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • 3 dl paradicsompüré (én sajátot használtam, melynek a receptje itt található)
  • só, bors

Béchamel-hez (tejmártáshoz):

  • 35 g teavaj
  • 35 g liszt
  • 3 dl tej
  • cayeni bors
  • szerecsendió
  • 250 g ricotta

+ sajt a szóráshoz (min. 100 g)

 

Elkészítés:

A palacsinta. kb. 12 darab lesz belőle, szóval valószínű marad majd nassolni 1 vagy 2 darab :)

  • Itt most hagyjuk a gépeket, használjunk kézi habverőt, sokkal jobb lesz szerintem a tészta.
  • A tojásokat egy csipet sóval felverjük.
  • Felváltva adagoljuk hozzá a tejet és a lisztet, és csomómentesre keverjük.
  • Hozzáadjuk a szódát.
  • Az első palacsinta sütése előtt kevés olajat teszünk a serpenyőbe, és jól felforrósítjuk.
  • A többi olajat a palacsintatésztához keverjük, így a továbbiakban a serpenyőt nem kell olajozni.

A ragu:

  • A raguhoz az olajon megpirítjuk a hagymát és a szalonnát, vagy tarját.
  • Hozzáadjuk a darálthúst, a zúzott fokhagymát, és a 2 dl vízzel higított paradicsompürét.
  • Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, lassú tűzön 1 órát főzzük.

A Béchamel:

  • Vajból és a lisztből világos mártást készítünk.
  • Állandó keverés mellett forró tejjel felengedjük.
  • Sóval, Cayeni borssal, szerecsendióval ízesítjük, és lassú tűzön kb. 15-20 percig főzzük.
  • Ha kész, belekeverjük a ricottát.

Összeállítás:

  • Alulra leteszünk csúsztatva 2 palit, hogy elfedjék a jénai alját.
  • Rákenjük a mártást, aztán újra pali. Majd ragu, és reszelt sajt.
  • Pali, mártás, pali, ragu, reszelt sajt.
  • Míg a hozzávalók el nem fogynak.
  • A tetejére béchamel és reszelt sajt.

 

170-180 fokra előmelegített sütőbe tesszük addig, míg a sajt megpirul a tetején.

 

Jó étvágyat hozzá. Buon appetito! :)

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr657759238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.