Life Advice

Szilvakompót

2015.09.21. 08:14 | N.di | Szólj hozzá!
Szilvakompót Tovább

Idén rengeteg szilvát kaptunk ajándékba. Mivel lekvárunk még mindig van elég, pálinkát nem készítek, a klasszikus szilvásgombóc mellé úgy döntöttem, a tavaly óta megcsappant szilvakompót készletemet bővítem. 

Ez egy nagyon egyszerű elkészítési mód, ami egy szenzációs ízzel párosul. 

 

dsc_0423.jpg

 

Hozzávalók:

  • 2,5 kg szilva
  • 40 dkg cukor
  • 2 l víz
  • Na-benzoát

(Több szilvánál értelemszerűen arányosan növelni kell a hozzávalókat)

 

Elkészítés:

  • A vizet a cukorral felforraljuk, belerakjuk a szilvát, 4 percig hagyjuk, szűrőkanállal kiszedjük.
  • Üvegekbe rakjuk, úgy, hogy szorosan érintkezzenek, minél többet menjen bele egybe. Ráöntjük a forró cukros vizet.
  • Tetejére késhegynyi Na-benzoátot teszünk, és mehet száraz dunsztba. ( ezt már leírtam a paradicsompürés receptnél :) )
  • 3-4 nap múlva szoktam a kamrába helyezni őket.

 

Minél többet áll fogyasztás előtt annál ízletesebb lesz.

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr577805228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.