Life Advice

Nutellás kalács

2015.10.19. 06:30 | N.di | Szólj hozzá!
Nutellás kalács Tovább

Egyik nap sikerült hajnali 1-ig tanulni. Már hulla voltam, és tudtam, hogy reggel 6-kor kelnem kell, de gondoltam előtte még átpörgetem a jó öreg arckönyvet. Találtam rajt egy oldalt, ahol mindig baromi jó dolgokat tesznek fele gasztro ügyileg. Így mindig az az első, és most sem csalódtam bennük. Eszméletlen jó recept videót tettek fel. Akkor el is határoztam, hogy másnap... akarom mondani aznap :) munka után meg is csinálom. Bár a diétám miatt délután már nem eszek szénhidrátot, a következő nap reggelén a finom kávém mellé tökéletes lesz.

Nem csak baromira mutatós, hanem brutál finom is. Megéri a hozzáadott munka, ami szintén nem egy bonyolult és nehéz dolog :)

Fogjunk bele!

 

dsc_0127_masolata.jpg

 

Hozzávalók:

  • 150 ml tej
  • 65 g olvasztott vaj v. margarin
  • 65 g cukor
  • 2 egész tojás
  • 500 g liszt
  • 1 tasak élesztő
  • csipetnyi só
  • Nutella (nekem egy kis üvegnek kb. a fele ment rá, ami olyan 100 g lehet)
  • 1-2 kk. kr. cukor
  • +1 tojás

 

Elkészítés:

  • Öntsük a meleg tejet és az élesztőt egy tálba, keverjük össze, és hagyjuk picit oldódni.
  • Egy keverő tálba mérjük ki a lisztet, mehet bele egy csipet só, a cukor, a 2 tojás, valamint az élesztős tej.
  • Keverjük össze a tartozékokat, végül adjuk hozzá az olvasztott vajat, gyúrjuk össze a tésztát.
  • A kész tésztát tegyük egy kelesztő tálba, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kb. másfél órát, míg megkel.

 

kalacs_1.jpg

 

  • Ha ez meg van, vágjuk 4 egyenlő résszé.
  • Mindegyik részt gyúrjuk picit át, és nyújtsuk ki kör alakra. Itt vegyük egy tányér segítségét, tegyük rá a tésztára a kép szerint és vágjuk körbe, hogy szép egyenletes korongokat kapjunk.
  • Tegyünk egy tepsire sütőpapírt, amire mehet az első tésztalap, amit megkenünk nutellával. Kb. 1 centi maradjon üresen a szélén.

 

kalacs_2.jpg

 

  • Erre jöhet a következő kör, amire ismét nutella. Majd a 3. és ismét nutella, és a 4., amire nem kell nutella :)
  • Egy kisebb poharat tegyünk a tészta közepére, és vágjunk 16 cikkelyt.
  • Kettesével fogjuk meg őket és tekerjünk rajtuk kifelé (ellentétes irányban) egyet.

 

kalacs_3.jpg

 

  • Ha ez meg van, 2 kifele tekert, ellentétes irányú darabot fogjunk meg, és csípjük össze a végeken jó alaposan. És járjunk el a többi résszel is ugyan így.
  • Ha mindegyik rész meg van, kenjük be felvert tojással, és szórjuk meg kevés kr. cukorral.
  • A sütőt melegítsük fel 170 fokra, alul-felül sütési módban, majd ha felmelegedett, tegyük be.

 

20 perc alatt kész is a csoda :)

A franciák ezt briósnak mondják, gondolom a rá szórt cukor miatt :)

       

      Tovább a poszthoz

      Facebook hozzászólás

      Blog.hu hozzászólás

      A bejegyzés trackback címe:

      https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr557988883

      Kommentek:

      A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.