Life Advice

Gyors pizzás csiga (kelesztés nélkül)

2015.11.20. 06:30 | N.di | Szólj hozzá!
Gyors pizzás csiga (kelesztés nélkül) Tovább

Valamelyik pénteken nagyon fáradtan, és nagyon rossz hangulatban érkeztem haza. Meg persze baromi éhesen!!! Méghozzá pizzára! De nem volt kedvem várni egy órát míg a tészta megkel, így egy gyorsabb, és mint kiderült, nagyon finom és puha pizzás finomságot sikerült összedobni. Még a hangulatom is picivel jobb lett :)

 

dsc_0224_2_2.jpg

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 250 g liszt
  • fél kocka friss élesztő
  • 125 ml víz
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 teáskanál só
  • 1 csipet cukor

A szószhoz:

  • 3-4 közepes paradicsom
  • 1 ek ketchup (kihagyható)
  • oregánó, bazsalikom, só, bors ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál cukor

Vagy vegyetek kész pizza szószt, néha jól tud jönni :)

Feltét:

  • Sajt
  • kb. 8 szelet sonka
  • 1 db lilahagyma
  • kimitszeretne :)

 

Elkészítés:

  • A élesztőt felfuttatjuk a 125 ml meleg, cukros vízben.
  • A lisztbe keverjük az olajat, a sót, az élesztős vizet, és gyúrjuk, dagasszuk kb. 5 percig. 
  • Aztán jöhet a nyújtás.

 

pizzascsiga.jpg

 

  • Kb. 40x20-as téglalapra nyújtjuk, amin eloszlatjuk a paradicsomszószt, majd a sajtot, a sonkát és a csíkokra vágott lilahagymát.
  • Feltekerjük, majd kb. másfél centis darabokra vágjuk.
  • Egy sütőpapíros tepsire helyezzük a csigákat, majd előmelegített sütőben 200 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.

 

Jóízűen elfogyasztjuk :)

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr758092682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.