Life Advice

Vaníliás pácolt lazac

2016.05.13. 11:00 | N.di | Szólj hozzá!
Vaníliás pácolt lazac Tovább

Valamelyik nap lezsibbadt az agyam vizsgára készülés közben, így úgy gondoltam lazításként takarítok picit (tudom, hatalmas lazítás, de csak így tudom összeegyeztetni a munka-tanulás-háztartás triót). Közben bekapcsoltam a tv-t, kivételesen nem zenét hallgattam közben, hanem irány a TV Paprika, gondoltam hátha közben hallok valami jót. És így is lett. A szakács neve: James Martin. Az ételé: pácolt lazac, vaníliával... vagy valami hasonló. Ebből lett a vaníliás pácolt lazac nálam. Még este rákerestem a pontos receptre. Másnap elővettem a fagyasztóból egy kis darab bőrös lazacot, és el is készítettem. Majd harmadnapon ez lett a vacsora. Eszméletlenül finom. De komolyan. Hal rajongóknak kötelező recept :)

 

dsc_0575_3.jpg

 

Hozzávalók:

  • Bőrös lazac (én egy kis darabbal dolgoztam kb. fél kg lehetett. Az eredeti receptben 1,5 kg-os van, és 200g+200g a többi alkatrész, valamint egész vanília rúd magjai nélkül, én a saját mérethez illően írom a többit)
  • 50g porcukor
  • 50g tengeri só
  • egy rúd vanília fele a magok nélkül ( ugye említettem az omlós keksz receptnél, hogy szükség lesz a mag nélküli vanília rúdra :) )
  • Frissen tartó fólia 

 

Elkészítés:

  • A vanília rudat daraboljuk fel kisebb darabokra. (kb. 10 részre vágtam)
  • Rakjuk egy aprítóba, a porcukorral együtt. Majd indulhat az aprítás, addig, míg kb. egy egynemű anyagot kapunk. 
  • Ha kész, öntsük ki egy tálba, és keverjük össze a sóval. 
  • Egy deszkára terítsünk frissen tartó fóliát, több darabot, hogy fedjék egymást. 
  • A közepére rakjuk a vaníliás-cukros-sós keverék felét. 

 

lazac.jpg

 

  • Arra rakjuk a lazacot a bőrös felével lefele.
  • Majd a lazac tetejére a maradék keverék. 
  • Alaposan csomagoljuk be, rakjuk egy tálcára, és mehet a hűtőbe 24 órára.
  • Másnap mikor elővesszük, csodálatos élénk színe lesz.
  • Mossuk le róla hideg vízzel alaposan a pácot, szárogassuk meg, és szeleteljük fel szépen. (Azt hiszem újra kell éleznem a késeimet :D )

 

Tálalhatjuk. Az eredeti receptben zöld ketchup is volt mellé uborkából, nekem az annyira nem jött össze :D Nem volt hozzá itthon minden... Szóval azt egyenlőre hagyjuk.

Én madársalátával, retekkel és finom parmezánnal tálaltam. Valamint pirítóst falatoztunk mellé. Isteni vacsora!

 

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr358713386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2016.05.16. 10:32:35

En imadom a gravlaxot (kristaly, nem porcukorral csinalom), es mar vanilias-tejszines lazacot is keszitettem almagerezdekkel, de a ketto kombinaciojara meg nem gondoltam. :o)
Tapasztalatom szerint ilyenkor nagyon ovatosan kell banni a vanilia mennyisegevel, mert ha tultolja az ember, az nagyon nem finom.
Koszonjuk a receptet!