Life Advice

Paradicsomos fusilli

2017.07.19. 08:31 | N.di | Szólj hozzá!
Paradicsomos fusilli Tovább

Nálam javában tombol a paradicsomszezon. Eszméletlen az idei termésünk, nem győzzük szedni. Persze ez nem panasz. Imádom. Ahogy a tésztát is. Az olasz konyhát is. Adja magát tehát, hogy paradicsomos tésztát kell készíteni. Mivel az idei az első évem, hogy ekkora konyhakertet nevelgetek, gyakran nézem Jamie Oliver vidéki konyhája című műsorát. És ott láttam ezt az eszméletlenül egyszerű, és gyors és mégis hihetetlenül ütős paradicsomos tészta receptet. Ha van 15 perced, ki ne hagyd :) Tömény paradicsomos ízorgia :D

 

img-6694.JPG

 

Hozzávalók:

  • 6-7 db paradicsom (Mérettől, ízléstől függ. Én 3 színűt, és 7 különböző fajtát használtam :) )
  • 250 g fusilli tészta vagy a penne is jó hozzá
  • bors
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek. fehérborecet (vagy balzsamecet)
  • szárított oregánó
  • + friss fűszerként bazsalikom, és friss oregánó

 

Elkészítés:

  • A paradicsomot feldarabolom. A piciket félbevágom, a nagyobbakat negyedelem, vagy nyolcadolom. Méret függő. Alaposan megsózom összeforgatom, és egy szűrebe teszem kb 10-15 percre lecsöpögni.
  • Közben felteszem a tésztát főzni sós, lobogó vízben. Al dente módra főzzük meg. "Ami azt jelenti, hogy a tésztának épp olyan keménységűnek kell lennie, hogy harapni lehessen, vagyis nem szabad túlfőzni."
  • Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, de nem öntjük le hideg vízzel. Csak addig hagyjuk állni, amíg elkészítjük a paradicsomot.
  • Ekkora a paradicsomból a só hatására a felesleges nedvesség kicsepegett, csak a tömény, fenséges paradicsomíz maradt. 
  • Beleöntöm egy tálba, ízesítem. Én itt már sót nem használok, a többi fűszer van soron. Vagyis a bors, a szárított oregánó, az olaj és az ecet. Alaposan összeforgatom a paradicsomot. Majd a két szép kezemmel összenyomkodom. 
  • Itt tépkedem bele a friss zöldfűszereket ízlés szerint. Még egyszer összeforgatom.
  • Nincs más hátra, mint hozzáönteni a tésztát, összekeverni, és még egyszer egy kevés friss fűszerrel díszítésként megszórom.

 

Jó étvágyat ehhez a mennyei nyári tésztaételhez :)

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr9912673555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.