Life Advice

Tonhalas tészta rukkolával, citrommal és pirított dióval

2018.01.22. 07:00 | N.di | Szólj hozzá!
Tonhalas tészta rukkolával, citrommal és pirított dióval Tovább

Ismét egy villámgyors tésztarecept. Az embernek nem mindig van kedve és ideje akár egy órát is a konyhában tölteni. Enni viszont kell, ráadásul van, aki rajong az evésért (ÉN :D). Így össze kell hozni a villámgyors főzést az étkezés élvezetével.

Szóval ez a recept időbarát, és még is egy különleges ízhatású, szenzációsan finom ételt kapunk! :)

 

img-9944.JPG

 

Hozzávalók:

  • 250 g száraz durum spagetti tészta (hogy figyeljünk az egészségre is. Nekem most színes tészta volt megkezdve, így azt használtam fel. Egy olasz ettől falnak menne :D)
  • 160 g tonhalkonzerv (én Rio Mare-t használtam)
  • 2 marék frissen reszelt parmezán
  • 2 marék rukkola
  • 1 marék pirított, tört dió
  • fél citrom leve
  • só,bors
  • 1-2 csepp tabasco, vagy bármilyen chili apróra vágva (ki mennyire szereti a csípős ízt)

 

Elkészítés:

  • Egy nagy fazék sós vízben 8-10 perc alatt főzzük al dente-re a tésztát. 1 csészével rakjunk félre a tészta főző vizéből. 
  • Egy tálban keverjük össze az olajas tonhalat és a tabascot vagy chilit.
  • Egy serpenyőben 1 percig melegítsük-pirítsuk a halat, adjuk hozzá a főtt tésztát, és a reszelt parmezánt.
  • Öntsünk hozzá annyit a tészta főzővízéből, hogy egy selymes mártást kapjunk, ami tökéletesen körbevonja a tésztát. 
  • Alaposan keverjük össze, várjunk pár percet, amíg sűrűsödik.
  • Facsarjuk bele fél citrom levét (figyelve, hogy mag ne kerüljön bele.) Rázzuk össze.
  • Adjuk hozzá a rukkolát, és a pirított diót. Valamint kevés sót és borsot.
  • Ismét alaposan forgassuk össze.
  • Még melegen tálaljuk! (Bár én másnap is ezt vittem munkába :) )

 

Jó étvágyat!

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr4113593259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.