Life Advice

Reform Lasagne

2018.03.27. 09:31 | N.di | Szólj hozzá!
Reform Lasagne Tovább

Reform. Ez az a szó, amire most minden fitt őrült ráugrik, és ez az a szó, amiről mindenki azt gondolja, hogy valami elképesztően bonyolult dologról beszélünk. Pedig nem. Ez ugyan olyan étel mint a többi, azzal a különbséggel, hogy sokkal jobb tápértékkel rendelkezik, valamint különböző ételintolerancia problémák esetén is fogyasztható. Az elkészítési mód semmiben nem változik. Csupán az alapanyagok vannak kicserélve. Nézzünk egy példát. Egy olyan példát, amire kedvesem azt mondta, hogy Ő ennyire krémes, ízletes Lasagnet még nem evett. Ilyet ha lehet, gyakrabban készítsek. Nem kell ennél nagyobb  elismerés.

img-1375.jpg

 

Hozzávalók:

A palacsintához. Én Szafi palacsinta lisztkeveréket használtam. Sokan túlmisztifikálják a Szafi liszteket. De higgyétek el, nagyon egyszerű bánni velük, és nagyon sok esetben abszolút mellékíz mentes kaját kapunk. A palacsinta állaga pedig semmiben nem tér el az "átlagos" palacsintától. Tényleg elképesztően finom.

(5 db-hoz): 

  • 75 g Szafi Reform gluténmentes, szénhidrát-csökkentett palacsinta lisztkeverék  
  • kis csipet Szafi Reform himalaya só
  • 8 g folyékony kókuszolaj 
  • 2 db M-es tojás
  • 170 g szobahőmérsékletű víz
  • + kb. 2 g kókuszolaj a sütéshez. (én szilikonos ecsettel kentem meg mindig picit a serpenyőt)

Aki nem szeretne Szafi lisztet használni, az interneten számos reform palacsinta elkészítési mód megtalálható. De érdemes kipróbálni!

A raguhoz:

  • 2 ek kókuszolaj
  • 100 g füstölt szalonna vagy tarja (ennyi belefér, higgyétek el)
  • 1 kis fej hagyma
  • 300 g darált pulykahús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • 3 dl paradicsompüré (én sajátot használtam, melynek a receptje itt található)
  • só, bors

Béchamel-hez (tejmártáshoz):

  • 40 g kókuszolaj
  • 35 g liszt (itt megint Szafi lisztet használtam. Méghozzá a nokedli liszt keverékét. De szintén helyettesíthető más reform liszttel)
  • 3,5 dl növényi tej (Itt ízlések és pofonok. Én kókusztejet használtam, mert az a kedvencem. ) 
  • cayeni bors
  • szerecsendió

+ sajt a szóráshoz (min. 200 g) (Én laktózmentes light sajtot használtam)

 

Elkészítés:

A palacsinta:

  • Kézi habverővel keverjük ki a vizet, tojást, folyékony kókuszolajat, sót, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyors mozdulatokkal keverjük ki.
  • Ezután pihentessük 15 percet.
  • Majd kiolajozott felforrósított serpenyőben közepes hőfokon süssük ki a palacsintákat. (Akkor fordítható meg, ha  a széle barnulni kezd.)

A ragu:

  • A raguhoz az olajon megpirítjuk a hagymát és a szalonnát, vagy tarját.
  • Hozzáadjuk a darált húst, amit kb 10 percig pirítunk, a zúzott fokhagymát, és a paradicsompürét.
  • Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, lassú tűzön 20 percet főzzük.

A Béchamel:

  • Az olajból és a lisztből világos mártást készítünk.
  • Állandó keverés mellett forró tejjel felengedjük. (Ha valakinek túl sűrű lenne, tehet hozzá még tejet. Ha valakinek túl híg lenne, korrigálja liszttel :) )
  • Sóval, Cayeni borssal, szerecsendióval ízesítjük, és lassú tűzön kb. 5-10 percig főzzük.

Összeállítás:

  • Előveszünk egy kör alakú jénai tálat, amit vékonyan kikenünk kókuszolajjal.
  • Alulra leteszünk 1 palacsintát.
  • Rákenjük a mártást, aztán a ragut, aztán megszórjuk vékonyan sajttal.
  • Jöhet a 2. palacsinta, mártás, ragu, sajt.
  • Míg a hozzávalók el nem fogynak. 
  • Az 5. palacsinta tetejére már csak a béchamel és reszelt sajt kerül.

 

170-180 fokra előmelegített sütőbe tesszük addig, míg a sajt megpirul a tetején. 

 

img-1347.jpg

 

Forrón ne akarjuk szeletelni, mert annyira krémes, hogy képtelenség :) Akkor csak simán egy kanál segítségével tegyük a tálunkra az adagunkat. Másnap azonban tökéletesen szeletelhető :)

Jó étvágyat hozzá :)

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr7213783044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.