Baromira szeretem a sajtokat. Magában, salátában, húsban, és persze rántva. Nagyjából úgy vagyok vele, mint Gombóc Artúr a csokoládéval (azért nálam van olyan, amit megkóstolok, de aztán soha többet... :) )
Szóval rántott sajt.... majdnem mindenki rémálma. Dupla panír. Ami azért sok időt vesz el. Sok felesleges kecmec. Aztán meg mégis kifolyik. Esetleg előtte a sajt fagyasztása... fortély hegyek. Na ez az, amire nekem nincs időm. Viszont vágyom a tökéletes rántott sajtra.
Íme a recept, amiben én még nem csalódtam. Baromi gyors, nem kell semmi féle trükk, nem úszom a panírban, és persze NEM FOLYIK KI!!!! :) Sokféleképpen lehet variálni, most megmutatom én hogyan készítem el.
Hozzávalók:
- 30 dkg reszelt sajt (Lehet vegyesen. Én általában trappistát, vörös cheddart használok, de van hogy teszek bele füstölt sajtot is.)
- 2 db tojás
- kb. 2 ek. zsemlemorzsa
- kb. 1 ek. pirospaprika
- bors (frissen őrölt tarkabors az igazi)
- kevés őrölt fűszerkömény
- petrezselyem apróra vágva
- 2 szál újhagyma felaprítva
+ zsemlemorzsa a hempergetéshez
Elkészítés:
- A hozzávalókat alaposan összekeverjük. A zsemlemorzsa mennyisége a massza állagától függ. Az a lényeg, hogy könnyen formázható legyen, nem folyjon szét a kezünkben.
- Diónyi gombócokat formázunk (vizes kézzel egyszerűbb).
- A golyókat zsemlemorzsában meghempergetjük, majd forró olajban kisütjük.
Éééés tádááám! Kész is van :)
Jó étvágyat hozzá :)