Mivel a diétám kellős közepén járok, de nyilván kívánom azért a nasit én is, és van, hogy az édeset annak ellenére, hogy inkább sós típus vagyok, kellett egy olyan süti, amit én is büntetlenül ehetek. Persze nem az egész tepsivel :D de napi pár kocka belefér, hogy az effajta vágyam is ki legyen elégítve :)
Szóval itt egy Brownie amit lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthattok :)
Hozzávalók:
- 250 g cékla (főtt állapotban)
- 200 g étcsoki (cukormentes, én 85%-os csokit használtam)
- 200 g kókuszzsír
- 3 db tojás
- 100 g édesítő (én 25 g negyadannyit használtam)
- 100 g gluténmentes zabpehely
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
- A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni.
- A zabpelyhet robotgépben finomra "daráljuk".
- Egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és alaposan elkeverjük.
- Az étcsokit darabokra tördeljük, és vízgőz felett felolvasztjuk a kókuszzsírral együtt. Néha keverjünk rajta, hogy szép fényes egyveleget kapjunk.
- A főtt céklát botmixerrel (vagy ami van otthon) pépesre turmixoljuk.
- A tojásokat az édesítővel, és egy csipet sóval habosra keverjük.
- Majd jöhet az összeállítás.
- Először a csokikrémet összekeverjük a tojással, majd mehet hozzá a céklapüré, végezetül a zab.
- Az egészet simára keverjük.
- Egy négyzet alakú tepsibe sütőpapírt teszünk. (nekem 24*24-es formám van)
- Beleöntjük a masszát és elsimítjuk benne.
- 180 fokos sütőben légkeverésen kb. 30 perc alatt megsütjük.
- A sütőből kivéve próbáljuk meg nem egyből felfalni, hanem langyosra hűteni, és úgy kockákra vágni :)
A céklától elképesztően krémes és puha lesz, és abszolút nem érzed benne az ízét :)