Mert estére az ember fáradt, nyűgös, és persze éhes is. Az egész napos munka után nincs kedve a konyhában órákat szöszmötölni, meg a gyerekek is a nyakán ugrálnak.... Ilyenkor jön jól a könnyed tészta. 15 perc. Mert ennyi ideje mindenkinek kell, hogy legyen.
Hozzávalók:
- negyed csomag tészta
- fél csomag bacon, vagy pancetta
- 2 szál újhagyma
- 2 maréknyi kukorica
- 10-15 db koktél paradicsom
- 2dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, petrezselyem
- olívaolaj
- sajt (trappista vagy parmezán)
Elkészítés:
- Először is, spóroljunk az idővel. Tehát a tészta főzővízét vízforralóval forraljuk. Majd mehet az edénybe. Bele só, kevés olívaolaj, és amikor lobog, mehet bele a tészta. 7-8 perc kell neki.
- Addig fel szeljük a bacont (vagy amit használunk) olívaolajon elkezdjük pirítani. (ha előbb végzünk vele, akkor húzzuk félre a tűzről, míg a tészta elkészül.
- Felaprítjuk az újhagymát. A tejszínt kiöntjük egy tálba, és ebbe mehet is a hagyma, és a fokhagyma (reszelve vagy fokhagyma nyomón átküldve), valamit egy merítő kanálnyi a tészta főzővízéből, na meg persze só, bors.
- Félbevágjuk a paradicsomokat.
- Tésztát leszűrjük, mehet hozzá a baconhoz.
- Majd egyidejűleg a paradicsom és a kukorica is. Kicsit összeforgatjuk.
- Ráöntjük a tejszínt. Megkeverjük, hagyjuk picit rotyogni és sűrűsödni, de azért vigyázva, nehogy leégjen. Ha kell mehet hozzá még ízesítés.
- A legvégén, mikor már lekapcsoltuk alatta a gázt hozzá tesszük a petrezselymet, és a sajtot ízlés szerint.
Én csináltam még hozzá sajtos melegszendvicset. (kenyér, vaj, sajt, sütés :) ) Na meg persze a tésztára is mehet még sajt frissen.
Jó étvágyat!