A recept nem tőlem származik, hanem ízHUSZÁR-tól. De hálás köszönet érte! Szenzációsan finom. Az amarettót kihagytam, de egy kis Jägerrel pótoltam :)
Hozzávalók:
- 270 g vaj! (nem margarin)
- 180 g porcukor
- 240 g étcsoki (én 70%-os étcsokit használtam)
- 200 g amaretti keksz (vagy zabkeksz)
- 100 g aprított mandula
- 75 g kakaópor
- 2 ek Jägermeister
- + porcukor a hempergetéshez
Elkészítés:
- A cukrot habosra keverjük a vajjal, majd adjuk hozzá a kakaóport is és keverjük simára.
- A csokoládét összetörjük, majd vízgőz felett felolvasztjuk.
- A kekszet dupla műanyag zacskóba csomagoljuk (így strapabíróbb lesz) és sodrófával összetörjük. Vigyázzunk, nem kell túl apróra, különben nem mutat majd szépen, ha felvágjuk!
- A mandulát nagyobb darabokra felaprítjuk.
- Az olvasztott csokoládét kissé lehűtjük, hogy ne legyen túl forró, majd folyamatos keverés mellett, apránként a kakaós vajhoz adjuk.
- Belekeverjük az előzőleg összetört kekszet és az aprított mandula és az egész masszát alaposan összekeverjük.
- Fél órára tegyük be a hűtőbe, így könnyebben tudjuk majd formázni.
- A hűtőből kivett masszát két részre osztjuk és letépünk két nagyobb darab frissen tartó fóliát. Az egyik fólia közepére halmozzuk a töltelék egyik részét. Belecsomagoljuk a masszát és a két végét összetekerjük, mint a szaloncukrot. A két végénél fogva elkezdjük magunk előtt görgetni az asztalon, úgy, hogy a töltelék egyre tömörebb és kisebb legyen.
- Érdemes néhány apró lyukat csinálni a fólián, hogy a felesleges levegő távozni tudjon.
- Ha kész, fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe egy éjszakára.
- Másnap elővesszük, meghempergetjük porcukorban, szobahőmérsékleten hagyjuk állni egy órácskát, és utána könnyedén lehet szelni :) (kb. fél centis darabokra szeleteltem)
Az eredeti recept itt!