Mivel ma dolgoztam egész nap, így tegnap készült a vasárnapi ebéd. Valami könnyűre vágytam. És egyszerűre. Hogy az egyéb teendőkre is jusson idő. Ez az étel azért jó, mert a sok zöldséggel egy picit talán a tavaszt és a nyarat idézi, ha már az ablakon túl szél és hóvihar (nálunk utóbbi szerencsére nem ) tombol.
Hozzávalók:
- Csirkecomb (alsó vagy felső, vagy egész, vagy ki mit szeret)
- Zöldség. Bármilyen. Csak sok legyen.
- Krumpli (ez a többi zöldségen kívül van :) )
- Só, bors, szárnyas fűszerkeverék
- Fokhagyma
- Hagyma
- olívaolaj
Elkészítés:
- A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, és elhelyezzük a tál aljában.
- A csirkét megmossuk, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a krumplikarikákra.
- Körbepakoljuk a feldarabolt zöldségekkel (jelen esetben én paradicsomot, paprikát, brokkolit, hagymát, fokhagymát használtam, de mehet bele póré, gomba, répa, tényleg bármi, ki mit szeret.)
- Megszórjuk a szárnyas fűszerkeverékkel, meglocsoljuk olívaolajjal, és kicsi vizet öntünk alá.
- 180°C-on, hőlégkeverésen 45 percig sütjük letakarva. Majd utána még jó negyed órát, fólia vagy fedő nélkül, hogy megpiruljon a hús.
Egyszerű és nagyszerű :)
Jó étvágyat.