Mert a göngyölt hús jó. :) Kedvesem tanította ezt a receptet még kapcsolatunk elején.
Hozzávalók:
- 8 szelet sertés karaj
- só ízlés szerint
- 5 db tojás
- 1 db hagyma (ki milyet szeret)
- fél csokor petrezselyem
- 10 dkg gomba
- 10 dkg füstölt tarja
- 1 db piros kaliforniai paprika
A panírhoz:
- liszt
- 3 db tojás
- zsemlemorzsa
- só
- 1-2 gerezd fokhagyma préselve / reszelve
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
- A hússzeleteket megmossuk, megtöröljük, jó vékonyra klopfoljuk, majd mind a két felét sózzuk.
- A hozzávalókat apró darabokra vágjuk.
- A hagymát olajon dinszteljük, majd mellérakjuk a füstölt húst.
- Utána mehet bele a paprika, majd végezetül a gomba és a petrezselyem.
- Mikor a hozzávalók kellőképpen megpuhultak (nem kell szétfőzni), ráütjük az 5 tojást, és gyakorlatilag csinálunk egy zöldséges, tarja darabos rántottát.
- Hagyjuk kihűlni, majd a húsokra rakunk egy-egy adagot (a hús méretétől függ az adag).
- Ezután felgöngyöljük, majd hústűvel / fogpiszkálóval összetűzzük, hogy ne essen szét.
- Jöhet a panírozás, végezetül olajban kisütjük.
Bármivel tálalhatjuk.
Jó étvágyat.