Évek óta díszíti húsvétkor a reggeli asztalt ez a saláta. Tökéletes kiegészítője a sonkának, kalácsnak, és egyéb finomságoknak!
Nagyon finom, és nem mellesleg jól is néz ki! :)
Hozzávalók:
- 50 dkg franciasaláta mix
- 22,5 dkg tejföl
- 7 dkg majonéz
- 1 kk citromlé
- 0.5 ek porcukor
- 1 csipet bors
- só ízlés szerint
- 3 db főtt tojás
Díszítéshez:
- 6 szem egész bors
- kevés főtt krumpli
- sárgarépa (kis darab)
- medvehagyma, vagy petrezselyem
Elkészítés:
- A zöldségeket sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, lehűtjük.
- Közben elkeverjük a tejfölt a majonézzel, cukorral, citromlével, majd sózzuk, borsozzuk. (Kóstoljuk közben!!)
- Összekeverjük a kihűlt zöldségekkel.
- A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk. (Én a húsvéti tojásokból szoktam csenni.)
- A főtt krumplit megpucoljuk, összenyomkodjuk és kis golyókat formázunk belőle: Ez lesz a kacsa feje.
- Egész borsból és sárgarépából elkészítjük a kacsa szemét, csőrét.
- A szárnya pedig a medvehagyma, vagy petrezselyem.
- Ráültetjük őket a salátára.