Nem igazán vagyok a toppon mostanában. Se lelkileg, se mentálisan, se.... sehogy... ilyenkor rossz szokás szerint teleeszem magam minden egészségtelen dologgal. És a töménytelen mennyiségű csoki és fagyi mellé jól jön a töménytelen mennyiségű pizza, éééés LÁNGOS!!!! Nincs is annál jobb, mint amikor fülig tejfölösen a földre kuporogva nyomom magamba a fokhagymás-tejfölös-sajtos lángost, miközben hazug filmeket nézek és hülyeségeken elmélkedem....
Ez a recept tökéletes! Ezerszer elkészítettem már. Mindig tökéletes végeredménnyel! Éljen a nyári hangulat és az álmodozás!
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg burgonya - főzve
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 tk só
- 1 dl tej
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A burgonyát puhára főzzük. A lisztet elkeverjük a sóval.
- A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
- A főtt burgonyát összetörjük és összekeverjük a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet és alaposan összedolgozzuk.
- Langyos helyen fél órát kelesztjük.
- Ha megkelt, 4-5 részre osztjuk és bucikat formálunk belőle.
- Így pihentetjük további 20 percet.
- Egy mély serpenyőben az olajat felforrósítjuk.
- A tésztabucikat kilapítjuk, széthúzkodjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Ha kész, leitatjuk róla az olajat papírtörlővel. És azonnal mehet rá a fokhagyma, tejföl, sajt trió!!!!