Life Advice

Banános-zabos amerikai palacsinta

2016.01.14. 06:30 | N.di | Szólj hozzá!
Banános-zabos amerikai palacsinta Tovább

Az egyik legfontosabb étkezés a reggeli. Hisz az indítja el igazán a napodat, és ha anélkül indulunk el otthonról, tényleg sokkal fáradékonyabbak leszünk. Viszont amellett, hogy fontos a reggeli, az is fontos, hogy az tápláló is legyen. Tele legyél tőle energiával. Na ettől a kajától beindul a napod. Nincs sok dolog vele, de ha az amúgy is percre kiszámolt reggeleket nem szeretnéd sütkérezéssel kezdeni, előző este is el lehet készíteni ezt a banános-zabos finomságot, ami a diétádba is belefér, ha reggelre van beütemezve az edzés, azután pedig szinte kötelező darab :)

Reggelre fel, indítsuk a napunkat!

 

dsc_0045_2.jpg

 

Hozzávalók:

  • 2 db banán,
  • 1 db tojás,
  • 40 g zabpehely,
  • 1 ek agávé szirup, (mézzel simán helyettesíthető)
  • 1 adag (30 g) csokis fehérjepor, (Akinek van otthon. Akinek nincs, holland kakaóporral helyettesítheti, viszont akkor csak 1, max. 2 ek. kell bele)
  • 1 ek olívaolaj

 

Elkészítés:

  • A banánt feldaraboljuk, majd minden alapanyagot beledobva egy turmixba, összevegyítjük őket egy masszává.
  • Majd mehet a sütés. Ugyan az, mint a sima amerikai palacsintánál.
  • 1 jó ek. adagnyi masszát egy teflon serpenyőben, közepesnél kisebb lángon kb. fél percig sütünk. Alányúlunk egy lapáttal, ha nagyon fakó lenne, akkor még picit mehet tovább. Majd megfordítjuk egy hirtelen mozdulattal, és ugyanígy járunk el a másik felével is.
  • Amikor kisültek a lepények, fahéjjal megszórjuk. 

 

Szép, és lendületes napot mindenkinek :)

(1 db palacsinta nekem 30-35 grammra jött ki, ami 54-63 kcal) 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr98269988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása