Ismét egy gyors vacsora ötlet. 15 perc. És már fogyaszthatod is. Sok féle képen variálható, én ezt a csirkés változatot készítem a leggyakrabban. A szójaszósz pedig nagyon izgalmas ízt kölcsönöz, ahogy a húst átjárja, majd keveredik az olvadt gouda sajttal. Szóval: gyors, finom, és laktatató.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemellfilé (szimpla)
- só, bors
- kakukkfű
- 1 ek. szójaszósz
- 1 ek. szezámmag
- gouda sajt (amennyit szeretnétek, és persze mehet más sajttal is)
- kevés zsiradék
- 1 db teljes kiőrlésű tortilla
tálaláshoz: joghurt (Természetesen nálam minden laktózmentes) és fél szál újhagyma vékonyan felszelve.
Elkészítés:
- A csirkét kockázzuk fel, a zsiradékot (én kókuszolajat) forrósítsuk fel egy serpenyőben, majd mehet is bele a csirke. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel.
- Ha már kapott egy kis színt, mehet hozzá a szójaszósz és a szezámmag. Ezzel is 1-2 percig pirítsuk.
- Addig reszeljük le a sajtot. (ki mennyit szeretne bele....)
- Vegyünk elő egy másik serpenyőt. Közepes lángon melegítsük fel. Rakjunk bele egy tortilla lapot. Mehet rá a felére a sajt, terítsük szét. Mehet rá a csirke is, azt is terítsük szét. Hajtsuk rá a tortilla másik felét, picit nyomkodjuk le, majd fordítsuk meg, hogy a másik fele is megpiruljon kicsit. Ismét nyomkodjuk le picit.
- Éééés kész is. Mehet egy tálra, vágjuk 3 fele, locsoljuk meg joghurttal, és szórjunk rá újhagymát.
Szép estét :)