Ez egy Lucinda Scala Quinn recept. Imádom ahogy főz és amiket főz. Csodás szakács! Ez a szendvics hozzájárul egy remek nap indításhoz, és ráadásul tényleg gyorsan elkészíthető, valamint variálható a recept. Én mindenesetre az eredetit jegyzem le ide nektek és mindenki gusztusára formálhatja, ahogy én is tettem.
(én egy aprócska hibát elkövettem, ezért szétfolyt a sárgája picit, de így még autentikusabb :) )
Hozzávalók:
- tetszés szerinti péksütemény
- 1 evőkanál vaj
- 2 tojás
- 1 szelet sajt (ne túl vastag)
- 2-3 szelet sült bacon
- csípős szósz vagy ketchup a tálaláshoz
Elkészítés:
- Vágjuk félbe a péksüteményt, (vagy szeljünk 2 szelet kenyeret) vékonyan vajazzuk meg, és pirítsuk meg kicsit grillsütőben
- Közben melegítsük fel a serpenyőt, tegyük bele a maradék vajat, és üssünk rá 2 tojást, és amikor a fehérje már kezd dermedni, keverjük meg kicsit a sárgáját.
- Tegyünk az egyik tojásra a sajtot, erre mehet a bacon, majd a másik tojás, sárgájával lefele.
- És ezt a tojásmáglyát tegyük a péksüti közé, finoman nyomkodjuk meg, és ha van kedvünk csöpögtessük meg kicsit valamilyen szósszal.
Jó étvágyat hozzá!