Life Advice

Gombás-baconos sült tészta

2015.01.16. 11:00 | N.di | Szólj hozzá!
Gombás-baconos sült tészta Tovább

Igen, még mindig vizsgaidőszak, tehát az időm kevés. De enni attól még kell. A hűtőben megkezdett bacon, kifőzött tészta, pár napos gomba, meg minden féle sajt.... Akkor tüntessük el a maradékot!

 

dsc_0534.jpg

 

Tehát akkor a hozzávalók:

  • 500g gomba (ki mit szeret, és kinek mi van otthon)
  • bacon (nálam fél csomag volt maradékként)
  • főtt tészta (kb. 150-200g lehetett. Természetesen durumtészta :) és Barilla Fusilli :) )
  • 1 hagyma
  • 3 ek. vaj
  • 3 ek. liszt
  • 3-4 dl csirkealaplé (igen gyorsítanom kell, tehát kocka. Ez van)
  • petrezselyem
  • sajt (parmezán, trappista, mozzarella, krémsajt.... stb.)

Elkészítés:

  • A gombát megpucolom, felszeletelem, és olivaolajon megpirítom. 3/4-et úton hozzáadom a szintén szeletelt vöröshagymát.
  • Mikor mind a kettő kellően pirult, hagyma esetében dinsztelt, beledobom a vajat. Mikor elolvadt, hozzászóróm a lisztet. Alaposan összeforgatom.
  • Felöntöm az alaplével. Folytonos kevergetés mellett besűrítem (1-2 perc)
  • Beleöntöm a tésztát. Összeforgatom, majd mehet bele sajt. Típus, mennyiség, ízlés szerint. És a petrezselymet se hagyjuk ki.
  • Végül egy hőálló tálba borítom, és még reszelek a tetejére sajtot.
  • Előmelegített sütőben 180 C°-on 25 perc alatt megsütöm.

 

Egészség :)

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr347077849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása