Klasszikus magyar étel és nagy kedvence mindkettőnknek. Rég is volt már, így ez lett ma az ebéd. Nyammm!
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 1 kg krumpli
- 20 dkg hagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kávéskanál majoránna
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- pirospaprika
- Piros Arany, Erős Pista
- petrezselyem
Elkészítés:
- A krumplit mossuk, majd hámozzuk meg és vágjuk kb. 1,5x1,5 centis kockákra.
- A húst öblítsük le, töröljük szárazra, majd azt is nagyjából ekkora kockákra vágjuk.
- A szalonnát is vékony csíkokra aprítsuk fel. A hagymát és a fokhagymát szintén aprítsuk fel.
- A szalonnát pirítsuk meg kb. 1 ek. zsíron (van finom mangalica zsírunk, imádok vele főzni, egy plusz ízt ad az ételnek) adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát is.
- Dobjuk a húst a serpenyőbe, és erős lángon pirítsuk fehéredésig. Közben fűszerezzük majoránnával, sóval, borssal, és szórjuk meg pirospaprikával is. Én itt szoktam hozzákeverni egy gyenge evőkanálnyi Piros Aranyat, és egy kevés Erős Pistát. (csak az íze miatt :) ) Öntsünk rá annyi vizet hogy ellepje.
- Vegyük alacsonyabb lángra a gázt, és pároljuk puhára a húst. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet. (és ha kell még ízesítsük) Amikor már puha a hús, vegyük le a tetőt, és hagyjuk elfőni a vizet. De maradjon szaft azért bőven.
- Közben a krumplit süssük ki olajban ( ugye a fritőz erre a legalkalmasabb és a legegyszerűbb :) ) (nem kell előfőzni)
- Majd keverjük a krumplit a húshoz.
- Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
És már lehet is fogyasztani. Csemege bubival az igazi :)